10 професии, за които всички мечтаехме като деца

За какви кариери си мечтаехме, когато бяхме малки

  • 01.06.2021
  • от Миро Павлов

Когато си дете, виждаш само бляскавите аспекти на една професия, така че спокойно можеш да мечтаеш за нея, без реалността да обърква мислите ти. Също още не си се сблъскал с огромните саможертви, които преследването на един кариерен път изисква – за теб работата е забавление без край, даже ако е свързана с тежък физически труд и управление на промишлени машини.

Ето кои са най-забавните професии:

ПЕВИЦА

В детските представи това значи само да излизаш на сцена и да пееш, с много аплодисменти после. Фактори като „музикант къща не храни“ или мнението на Фънки не съществуват.

БАЛЕРИНА

Всяко малко момиченце мечтае да стане балерина с компромисна версия художествена гимнастика. Естествено, после разбира за безбройните часове тренировки и хранителния режим.

КОСМОНАВТ

По филмите изглежда лесно

– казваш на компютъра команди и той върши всичко, нали?

После, като пораснеш, виждаш видео на тренажора тип центрофуга, от който всички повръщат.

ГОТВАЧ

Приготвяне на храна е вид суперсила, която всяко дете иска да притежава. То не си представя колко горещо е в кухнята и нивото на стрес там, нито пък какво е малоумно капризен клиент.

СПОРТИСТ

В очите на децата това е една от най-примамливите професии.

Футболист, звезда от NBA или пилот от F1 – видът атлет зависи от любимия спорт на вашите. Малък детайл: понякога си прекалено нисък за коша, прекалено дебел за болида или просто те мързи да тичаш.

БОКЛУКЧИЯ

Има нещо изключително магнетично в тези мъже, които се возят отвън на камионите, а после слизат в движение. Поне в очите на децата. Те изпитват странно привличане към тази професия.

ДОКТОР или МЕДИЦИНСКА СЕСТРА

Като си малък, тези магически хора в бели престилки изглеждат като полубогове. Впоследствие порастваш и научаваш истината: и те като всички нас просто опитват да избутат работния ден.

ВЕТЕРИНАР

Повечето деца си представят, че да си ветиринар значи по цял ден да галиш кучета и котета. После научават, че всъщност трябва да израждат овце и телета.

Така мечтата изхвърча през прозореца.

ПОЛИЦАЙ

Децата имат странно влечение към професии, свързани с униформи, особено ако вървят с носене на оръжие и каране на странни коли със сирени. После разбират, че не е като по филмите.

НИНДЖА

Според героите, на които е фен детето, думата „нинджа“ може да се замени с каубой, индианец, стормтрупър или просто хълк. Ако е момиченце пък, спокойно може да мечтае да бъде „хълка“.

Фестивалът, на който кучето ти иска да отиде

Пусни се в Tik Tok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.