FUTURE IN SOUND - RUNO

Второто младо лъвче, което се пребори за резидентска позиция в Yalta. Запознай се с Runo

  • 05.03.2014
  • от Влади Герасимов
  • снимки: Надя Кънева

Представи се с няколко думи...  
Повечето хора ме познават като Runo, а истинското ми име е Онур. На 20 години съм, студент и се занимавам с музика от 4–5 години. 

Как се почувства, след като разбра, че печелиш в конкуренцията на 200 човека?
Конкуренцията наистина беше голяма и аз не вярвах че ще стигна до края. След като разбрах, че са ме избрали и вече съм резидент на един от най-добрите клубове в света, не можех да повярвам и си казах „Уау, аз успях!“. Това е голямо постижение за мен и чувството беше невероятно.

Вече свири на няколко партита, разкажи за тях и какво ти предстои?  
Още след първото си пускане в Yalta разбрах, че тук не идват случайни хора. Преживяването да пускаш пред токова много хора е много яко! Като добавим и тръпката, че след теб ще свирят някои от най-големите световни dj-и, чувството е неописуемо. Последните партита, на които пусках, бяха с Jay Lumen, Mark Farina, Boy George, Marc Vedo...

Сработваш ли се с другите резиденти?
Stefan Popov е другият нов резидент, с когото се запознах в Yalta. Мисля, че той притежава качествата, които са нужни, за да станеш dj на клуб като Yalta. Пускали сме вече заедно няколко пъти, неговият стил ми допада и мисля, че се справяме много добре заедно зад пулта.  

От колко време пускаш?
Открих любовта си към хаус музиката към края на 2009. Братовчед ми е DJ Tony и той ми е показал първите стъпки в миксирането. След като навлязох в нещата, се сдобих с нужната техника и не след дълго започнах да пускам музика по клубове в страната. Отскоро съм част от новата booking агенция Konige Records, а вече и един от резидентите на Yalta. Последните 2–3 години бяха най-успешните в моя живот.  

Какъв е твоят стил?
Моят стил е основно deep/tech house, но от доста време ме кефи и модерният nu disco звук с вокали, мелодии, изкривени бас линии, диско звуци и самата положителна енергия, която предава този стил, наистина ме радва и ме кара да танцувам.

Занимаваш ли се с нещо странично и интересно извън пулта?
В момента уча и през свободното си време преслушвам музика.  Скоро стартирам нова серия сетове Elegant Touch и първият ще бъде достъпен за свободно сваляне.

Ако си пропуснал Stefan Popov, още едно от момчетата в обещаващата тройка. Чети тук.