БГ спортистки, на които се кефим, колкото на Цвети Пиронкова

Кои са любимите ни силни, бързи и непобедими жени в българския спорт

0 коментара Сподели:

Покрай смазващите успехи на Цвети Пиронкова на US Open си припомняме любимите ни атлети при жените. Това не е класация, нито селекция, нито списъкът претендира за каквато и да било изчерпателност. Приемете го като един вид шаут аут към всички изключителни българки в спорта, които не спират да ни вдъхновяват и надъхват с постиженията си.

Ето кои са някои от любимите ни родни спортистки:

Цвети Пиронкова

На 32 години, след 3 години пауза по майчинство Цветана Пиронкова се завърна със страшна сила, в епичен мач срещу Серина Уилямс. Постижение, достойно като продължение на полуфинала ѝ през 2010 на „Уимбълдън“, където победи голямата сестра Винъс Уилямс.

Само така, мачкай, Цвети!

Ивет Лалова

Участвала е на цели 4 олимпиади.

Най-бързата бяла жена, седма в света, първа в Европа, национална рекордьорка на България на 100 м и 200 м в зала. Редовете няма да ни стигнат да опишем всички постижения на Ивет Лалова-Колио. Също така колко атлети успяват да се върнат в топ форма след тежка фрактура като нейната? Няма такъв боен дух!

Катрин Тасева

Златното момиче Катрин Тасева е самата еманация на спортния дух: без значение какви изпитания ѝ поднася съдбата, тя успява да вдигне глава и смело да продължи напред. Също така моментът, когато дари единствения си златен медал за благородна кауза, бе

един от най-затрогващите жестове на всички времена.

Мирела Демирева

Новата неспираема сила на природата в дисциплината висок скок се нарича Мирела Демирева. Двукратна европейска вицешампионка, шампионка на Балканите, Диамантената лига, петкратна шампионка на България… Списъкът продължава. През 2016 в Рио тя спечели сребърен медал с резултат 1,97 метра, като

най-добрият ѝ личен резултат е впечатляващите 200 см. Уау, просто уау!

Стефка Костадинова

Никоя статия за българки, които са легенди в спорта,

не би била пълна без споменаването на Стефка Костадинова.

Многократната носителка на европейски и световни титли, сред които злато в Атланта ’86 и сребро в Сеул ’88, е все така носителка на световния рекорд в дисциплината скок на височина с непобедимите 209 см. След спорта Стефка Костадинова се отдава на кариера в политиката и понастоящем е председател на Българския олимпийски комитет.

Ето и петте сериала, които да не изпускаме през септември.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *