10 неща, с които ще запомним лято 2019

Ето с какво ще запомним изминалите горещи месеци

0 коментара Сподели:

Лятото вече официално свърши. Бяха няколко вълнуващи месеца, изпълнени с разговори за пътешествия, плажове и жегата в София. Когато обаче пушекът на ежедневните събития се разсее, с какво ще запомним изминалата гореща част на 2019?

Ето нашите предположения за разбор на лятото:

Негрони

100 години след създаването си негрони отново е коктейл номер 1. Кой да предположи, че миксът между сух джин, сладък вермут и кампари ще се завърне с толкова страшна сила именно през 2019?

Lil Nas X – Old Town Road

Ако през март някой ни беше казал, че кънтри рап върху бийт на 19-годишен холандец в изпълнение на чернокож гей каубой ще стане хитът на лятото, щяхме да се смеем много дълго, после няколко пъти късо и накрая да го сочим с пръст.

Парчето счупи всички рекорди и прекара 19 седмици под номер едно в Billboard Hot 100, така че кой се смее сега?

Виж повече: "Чернобил" – сериалът, който ще ви накара да се разтреперите

Chernobyl

ТВ хитът на сезона не беше дългоочакваният финал на Game of Thrones. Даже за него предпочитаме да не се сещаме. Вместо това HBO разцепи мрака с минисериал в пет части за най-ужасната авария в историята на човечеството. Chernobyl се превърна в такъв поп-културен феномен, че даже инфлуенсъри от цял свят се юрнаха към Припят да се снимат. На кого му пука за някаква си радиация? И без това е само 3,6 рентгена.

Keanu Reeves

Киану Рийвс се превърна окончателно в това, което винаги сме мечтали да бъде Джони Деп – абсолютен, стопроцентов пич, който има магическо Мидас докосване върху всеки проект, с който се захване. Също така вече е официално – той е гаджето на Интернеда.

Бъркани яйца

Кулинарните моди у нас следват някаква собствена логика. След като 2018 мина под знака на брънчовете, преди това хит бяха бургерите, а отдавна властваха храни като суши, сьомга и авокадо, сега на дневен ред са бърканите яйца. Да ви е сладко.

Once Upon a Time… in Hollywood

Деветият филм на Куентин Тарантино мина като тотален успех по цял свят, но раздели публиката у нас на две групи:

едните го харесаха, без да изпадат в суперлативи, другите го оплюха като нищонеслучващ се и много дълъг.

Явно не може да угодиш на българина – даже Брад Пит, Лео и Ал Пачино да са в як кадър, пак ще има мрън-мрън. И само за справка – OUATIH е точно колкото Jackie Brown, а Django Unchained, The Hateful Eight и Pulp Fiction са даже по-дълги.

K.E.B.A.

Възроденият това лято Клуб за естетическо възпитание на артиста до НАТФИЗ, накратко К.Е.В.А., се превърна в точно това: страхотно свърталище на всевъзможни креативности, което запълни една болезнена празнина в нощния и дневния живот на София. Неслучайно там беше и първото издание на After Work Social Club, нашата скромна инициатива да пренесем света на Go Guide офлайн. Така де, К.Е.В.А. е мястото.

Виж повече: GoGuide съживи града

Маратонки с дебела подметка

Доскоро инфлуенсърките се тръшкаха на гаджетата си да им купуват dad sneakers през девет онлайн планини в десета. Сега вече ги носят даже модерните лелки на Кооперативния пазар. Те там май и не са излизали от мода, също като шушляците и бананките. 

Тротинетки

След хомо сапиенс дойде хомо тротинеткус – следващото звено в човешката еволюция: моторизираният градски човек. E-скутерите са бъдещето и всеки, който го отрича, е тръгнал по пътя на динозаврите.

Перките „Графа“

За ремонта на „Графа“ са се изписали много повече букви, отколкото за всяко друго градоустройство с елементи на реновация през последните 100 години. След като обезопасяващите съоръжения тип „перка“ взеха поредната си жертва, деен столичанин взе нещата в свои ръце и с помощта на уред тип кози крак ги унищожи веднъж завинаги.

Мислехме, че „Графа“ няма как да стане по-грозен? Е, грешали сме.

Виж кои 10 неща не трябва никога да правиш в София

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *