3 коктейла с вино, за да задържиш лятото още малко

Коктейли с вино?! О, да, особено ако е плодово!

0 коментара Сподели:

Не че искаме да влизаме в ролята на вестоносец, който пристъпва плахо с лошите новини, но трябва да кажем – лятото си отива, идва есента. Хей, обаче това не трябва да те натъжава и за бога – не си пускай онази песен на „Мери Бойс Бенд“ (сърдечни поздрави на бандата, песента си е супер), а по-добре отвори бутилка вкусно вино и се усмихни на най-приятното време от годината –  идва циганското лято. 

Ако си представиш, че играем на асоциации, какво би назовал срещу думата „лято“?

Освен цялото море от думички, които изникват, ние определено веднага бихме споменали коктейлите.

Все пак от няколко месеца пием от цветовете на лятото от високи чаши, охладени добре с кристален лед и гарнирани с дъхави билки и плодове. Затова ти предлагаме сделка: продължавай да четеш, а ние ще ти дадем рецепти за три коктейла, с които веднъж ще удължиш лятото и втори път ще посрещнеш с лекота новия сезон и златната есен. Пренасяме се на любимото ти място – плаж, rooftop, басей, планина, трябват ти само няколко лесни съставки. 

Виж повече: Топ 3 коктейл бара в София

Избираме за основа на коктейлите с мисия да продължат магията на лятото още малко вината Frutino. Защо? Защото са готов „букет“ от висококачествено българско вино, комбинирано с истински натурален сок от най-разнообразни плодове, някои от които иначе трудно бихме открили в магазините. И ако коктейл с вино ти звучи малко нестандартно, не се притеснявай, а само му дай шанс. Ще се изненадаш колко вкусна – заради комбинацията с натуралния сок, може да бъде подобна напитка и колко лека и пивка – заради ниското съдържание на алкохол. 

Избрахме да представим три коктейла сновите вкусове на Frutino – един с бяло, един с розе и един с червено вино, за да те подканим да експериментираш и с другите вкусове вкъщи. Когато го направиш, пък не се колебай да се включиш в играта на Frutino, която в момента тече на сайта на вината. Миксираш лесно две снимки, качваш във Фейсбук или Инстаграм и участваш за спечелване на някоя от седмичните награди – толкова е лесно. 

И така, пристъпваме към най-важната част – три коктейла с винена основа, които можеш лесно да си приготвиш вкъщи.

Tropic Adventure

Толкова е вкусно, колкото и звучи. Тропици, приключения, наименованието на коктейла напълно отговаря за съдържанието. Приготвя се с бялото вино Frutino Совиньон блан, комбинирано с натурален сок от киви и маракуя. Това, което трябва да си приготвиш предварително, е сода и едно киви за гарниране. Можеш да сервираш коктейла във висока чаша за бяло вино и с натрошен лед, като първо сипеш виното, след това натрошения лед и долееш догоре с газираната напитка.

Ето какво ти трябва: 

вино Frutino Совиньон блан Киви и Маракуя – 150 мл 

сода – до запълване на чашата

натрошен лед

киви и/или маракуя – парчета от плода, които да пуснете свободно или да нанижете на дървена клечка за декориране на коктейла. Оставете въображението си да работи.

Tip: Най-лесният начин да си натрошиш лед в домашни условия, ако нямаш специална машинка, е да завиеш обикновени кубчета лед в хавлиена кърпа и да ги натрошиш с помощта на точилка например. 

Holiday Crush

Този коктейл е истинско изкушение за всички почитатели на червените вина и шоколадовите удоволствия. Комбинацията между винения сорт Сира и натуралния сок синя слива и ароматна смокиня ухае тъкмо на късно лято, а още по-интересно става в съчетание с шоколад и портокал. За да получиш тази къснолятна покана за флирт, напълни една тумбеста винена чаша с голямо парче лед, добави Frutino Сира Синя слива и Смокиня, подготви си люспи черен шоколад, които да поръсиш отгоре и добави резен портокал, който да добавиш като украса. 

Ето какво ти трябва:

вино Frutino сира синя слива и смокиня – 150 мл

черен шоколад за настъргване

резен портокал (може изсушен)

голямо парче лед

Тip: за по-интензивен портокалов вкус можеш да минеш по ръба на чашата с кората от портокала и да я използваш, за да пръснеш от сока, който се съдържа в нея, върху цялата чаша.

Виж повече: Вино наръчник за отлагане на днешната работа за утре

Ice Ice Baby

Какво е лято без диня? Виждали сме вкусния плод като съставка за сладоледи, сорбета и дори салати, но определено любимото ни проявление е в коктейл. Тук на ход идва Frutino Розе Диня и Мента, за което няма да крием, че е едно от любимите ни вина в листата на Frutino. За да обогатиш виното и да получиш истинска коктейлна феерия, просто разбъркай в блендер резен диня с лед. Получената студена смес сипи в широка коктейлна чаша (ако ти се намира такава за дайкири – още по-добре) и допълни с розето. Ментата е за украса!

Tip: Друга подправка, която идеално подхожда на динята, е босилек. След като опиташ с мента, може да пробваш да гарнираш коктейла си именно с него за още разнообразие. 

Позволи си да развихриш въображението си и ще видиш, че можеш да измислиш още не една и две супер вкусни комбинации за коктейли с вино. Ако пък ти трябва мъничко вдъхновение,

ето тук на сайта на Frutino всяка седмица излиза по един нов коктейл, с който да зарадваш сетивата си. 

Представяме ти 5 вино дестинации, които ние си знаем!

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *