ТОП 10 на звездите, които интернет убива неколкократно

За известните хора на изкуството, които почти всеки месец стават жертва на странното чувство за хумор на интернет юзърите

  • 31.10.2013
  • от Ели Цонова

По какво се разбира, че някой актьор или певец е станал наистина известен? По слуховете, че е хомосексуален, и по тези, че е умрял. Ние решихме да се спрем на втория вид клюки, най-често „убиваните” хора на шоубизнеса и последвалата им реакция. Според бързо разпространяващите се слухове в интернет причините за фейк смъртта на селебрититата обикновено е злополука при зимен спорт, катастрофа с кола или някакъв вид мистериозно появило се заболяване. Обикновено причината е чуруликането в Twitter, като платформата е любима за стартиране на подобен вид слухове. Няма логично обяснение защо му е на някого да си измисля, че някой е умрял, но има достатъчно хора с прекалено много свободно време. Но ако все пак целят да шокират феновете на съответния актьор или певец, би било хитро да не се използва всеки път един и същ темплейт с текст.

10. TAYLOR SWIFT + 9. KANYE WEST

fake celebrity deaths

 

Този случай ни е познат до болка - през 2009 Taylor Swift печели наградата на MTV за най-добър клип, когато Kanye West решава, че трябва да прекъсне благодарствената ѝ реч, нетактично подмятайки, че Beyonce е заслужила наградата. След „инцидента” поддръжниците на рапъра и мнението му обявяват певицата за умряла, а нейните фенове връщат същия жест на Kanye, който уж е умрял в автомобилна катастрофа.

8. ROBERT PATTINSON

fake celebrity deaths

 

Бившият вампир не е наследил безсмъртието на Edward Cullen, ако съдим по Twitter. Според юзър на платформата Robert е загинал в катастрофа.

7. HUGH HEFNER

 fake celebrity deaths

 

Независимо от напредналата възраст на създателя на Playboy, Hugh е жив и здрав, напук на слуха, че е умрял от инфаркт. Един от туитовете, с които потвърди, че не е починал, гласи: I'm happy to see how many people are pleased that I'm not dead. I'm pleased too.

6. BRAD PITT

fake celebrity deaths

 

На актьора определено не му е скучно – или се пуска слух за дългоочакваната му сватба с Angelina Jolie, или за смъртта му. Най-актуалната новина е, че е умрял, докато е карал сноуборд в Швейцария.

5. RUSSELL CROWE

fake celebrity deaths

 

След като Russell неколкократно умираше във филми, интернет също реши да не пропусне своя шанс и набързо изскочиха „новини”, че актьорът е загинал по време на филмови снимки в Австрия. По разбираеми причини Crowe не е бил развеселен от факта, че е обявен за умрял, преди да му е дошло времето, което обяснява и реакцията му в Twitter - Unable to answer tweets fell off a mountain in Austria, all over red rover. Don't know how i got there, but the media are never wrong. G'Bye.

4. MORGAN FREEMAN

fake celebrity deaths

 

Актьорът често става жертва на упорити слухове, засягащи смъртта му. Когато през 2012 дори се появи Фейсбук страницата "RIP Morgan Freeman", Freeman отвърна със снимка и послание от Лас Вегас, където по това време снимаше филм. Част от текста гласеше: Like Mark Twain, I keep reading that I have died. I hope those stories are not true... But if they are, I'm happy to report that my afterlife seems identical to my life when I was alive.

3. BARACK OBAMA

fake celebrity deaths

 

Дори и статусът на президент на САЩ не е причина да не се гаврят с името ти. Вече няколко пъти упорито се пускаха слухове, че Obama е бил убит, като виновноците за нелепото всяване на всеобща паника били малка група от хакери. Те влезли в Twitter акаунта на Fox News, откъдето тръгнал и слухът за смъртта на президента. Идеята им била да покажат, че защитата на сървърите на новинарския канал е също толкова слаба, колкото и начинът им на отразяване на събития.

2. EDDIE MURPHY

fake celebrity deaths

 

Комедийната звезда е един от най-често убиваните актьори в интернет. Почти всеки месец се появява нов слух, че Eddie е загинал, било то в катастрофа или докато е карал сноуборд.

1. JACKIE CHAN

fake celebrity deaths

 

Първенецът в тази дисциплина е Jackie Chan. Първо беше получил инфаркт, после се беше контузил фатално по време на снимки. Всеки път нещо различно е причинило предполагаемата му смърт, но той започна да приема слуховете с усмивка – след поредното умиране (21 септември 2013), той обеща на феновете си, че ако наистина е умрял, ще им каже.