Популярните пътешественици в Instagram, които са превърнали хобито си в професия

Реши ли къде ще пътуваш тази година?

  • 26.03.2018
  • от influencer.bg

Ако все още се чудиш за кое екзотично място да опаковаш куфарите си през новата година, ние имаме качествена доза вдъхновение за теб: най-популярните пътешественици в Instagram, които са превърнали хобито си в професия.

Това са така наречените travel influencers, чиито Instagram акаунти привличат хиляди последователи благодарение на спиращи дъха фотографии. От диви тропически острови до пленяващия чар на мегаполисите - топ пътешествениците в интернет споделят в социалните си мрежи най-ярките детайли от авантюристичния си начин на живот (за който, признаваме, си мечтаем тайничко и ние). Техните Instagram акаунти са ежедневната глътка приключение, от която имаме нужда, затова ти предлагаме отбрана селекция на блогърите авантюристи, които имат най-голямо влияние в социалните платформи:

Brian Kelly - The Points Guy

Brian Kelly стартира блога си The Points Guy с мисията да дава полезни съвети за получаване на повече точки от кредитни карти и ефективното им използване при  
пътувания. Към днешна дата блогът му се е превърнал в пътеводител №1 за всеки, който търси максимума от програмите за лоялност и най-добрите сделки за пътувания.
С 4 млн. уникални посетители месечно в блога и над 145 хил. последователи в Instagram, Brian Kelly е един от най-популярните инфлуенсъри през 2018 г.

Трябва да отбележим, че от февруари тази година брандът има нов Instagram акаунт - @ThePointsGuy, който вече набира скорост и привлича хиляди фенове. Но ние ти препоръчваме да не пропускаш да последваш и самия @BrianKelly, за да се полюбуваш на още от непознатите чудеса на природата.

Kiersten Rich - The Blonde Abroad

Тя е Kiersten Rich - фотограф и travel блогър с 494 хил. последователи в Instagram и с един от най-вдъхновяващите блогове за пътешествия и приключения - The Blonde Abroad. Kiersten изоставя корпоративната си кариера, за да пътува из света и да преоткрива необятната красота на различните държави. Тази нейна страст обаче се превръща в професия и днес Kiersten прекарва поне 9 месеца в годината в пътешествия, които документира в блога и социалните си мрежи.

Eric Stoen - TravelBaboo

Той е Eric Stoen и обикаля света заедно с децата си, което съвсем не му пречи да споделя всяка приказна локация, която посещават заедно. Eric събира над 65 хил. последователи в Instagram, превръщайки се в един от водещите инфлуенсъри в бранша.

Murad и Nataly Osmann - Murad Osmann

Фотографът Murad Osmann и неговата съпруга си спечелват световна популярност, когато той споделя снимка на Nataly, водеща го за ръката по улиците на Барселона. Двойката едва ли е предполагала, че ще създаде една от най-разпознаваемите и емблематични серии снимки в Instagram, известни като #FollowMeTo. През 2018 г. Murad и Nataly Osmann имат над 4.5 млн. последователи в Instagram, а основният им акаунт все още е пълен със снимки на Nataly, гледаща към поредната им красива дестинация. Последвай ги и ти, няма да съжаляваш!

Damon и Jo – Damon and Jo

Двама пътуващи ютубъри, които ще те заразят с непринудения чар на 90-те и бунтарския дух на милениалите. Те са Damon и Jo - свежи инфлуенсъри с над 886 хил. абонати в YouTube канала си, нестандартни пътешественици и автори на предаването Shut Up and Go, в което споделят приключенията си. Двойката публикува по няколко видеа на седмица, всяко от които - на различен език. Може да избираш между португалски, английски, френски, италиански, испански и немски.

Kate McCulley - Adventurous Kate

Kate McCulley решава да обикаля света сама, когато е на 26 години, като документира щурите си преживявания в блога Adventurous Kate. Тя е сред топ 10 travel инфлуенсъри на Forbes и горещо ти препоръчваме да я последваш, включително и в Twitter.

Louis Cole – FunForLouis

Всеобщият ни любимец с британски корени Louis Cole има над 2 млн. абонати в YouTube канала си, в който публикува ново видео почти всеки ден. Instagram акаунтът му е повече от впечатляващ, а мисията му е да вдъхновява и според нас е повече от успешна.

Dave и Deb - The Planet D

The Planet D е блог за пътешествия, създаден от съпрузите Dave и Debra, който печели множество награди. Превръщайки се в топ инфлуенсъри, Dave и Deb събират над 130 хил. последователи в Twitter, а блогът им съдържа полезни съвети за всеки пътешественик - от традиционните туристи до любителите на приключенията.

John DiScala – Johnny Jet

John DiScala, както е истинското име на Johny Jet, е синоним на travel guru. Всъщност John DiScala е ветеранът сред блогърите пътешественици - той започва да обикаля света  
през 90-те години и още през 1995 г. стартира нюзлетър, а 4 години по-късно пуска първия си информативен уебсайт. Освен в Instagram добра идея е да го последваш и в Twitter, където има над 119 хил. фенове, които очакват с нетърпение всяка следваща дестинация.

Chris Burkard - Chris Burkard

Още един пътуващ фотограф, запечатващ красотите на най-живописните кътчета от планетата ни. Chris Burkard има цели 2,9 млн. последователи в Instagram профила си и има защо - фотографиите му на северното сияние и величествени пейзажи са едни от най-впечатляващите, които можеш да намериш в интернет.

След подобна селекция искрено се надяваме да сме те заредили със здравословно количество wanderlust, за да погледнеш отвъд познатия хоризонт.

Виж още за живота на инфлуенсърите!