5 неща за правене, ако не си на работа от-9-до-5

Tips&tricks за супер як следобед, когато си свободен като птичка

0 коментара Сподели:

Етюд-и-те на София / Sketches of Sofia

Да си признаем, работата от къщи е нещо, за което мнозина офис хора мечтаят и няма нужда да ти обясняваме всички ползи на това да изкарваш пари по пижама на дивана с топло капучино в ръка. Това, което офис хората не знаят, обаче е, че ако практикуваш твърде дълго този древен занаят, се появява рутината и… рутината. Тя убива по-бързо от антракс и ако усещаш, че когато ставаш за работа от къщи дори те мързи да слезеш до магазина за еспресо и да си направиш сутрешния тоалет, е време спешно да вземеш мерки. Предлагаме нашите топ 5 съвета за ползотворно прекарано време в града, когато всички останали са в сгради с климатик и кофти шеф. Ако не си фрийлансър, а просто обичаш да се шляеш в часовете от 12 до 16, когато градът поне малко диша – чети смело.

СОФИЯ – КРАСАВИЦА ОТ ВСЕКИ ЪГЪЛ

Столицата ни е толкова красива, че ако можехме, щяхме да я впишем като брачен партньор в личните ни документи. Ти често забравяш това, когато я виждаш постоянно обвита в дим, смог, мъгла и трафик. Малката обществена тайна обаче е, че тя е такава в най-пиковите часове и

за щастие има един прозорец от късния обед до късния следобед, в който любимият ни град става една идея по-тих и приветлив.

Съветваме те да се възползваш от него и да се разходиш по малките улички, по красивите спотове, като любимия ни до Гьоте институт със стълбите и котките, да притихнеш в някои от вътрешните дворчета по „Раковски“ и да поснимаш – баби, пранета, влюбени под и над Моста на влюбените и каквото пожелаеш. Лозенец също е опция и, разбира се, любимата ни спирка „Вишнева“.Бъди градски изследовател и просто попивай от тази прекрасница София.

КУЛИНАРЕН КЕФ

Това е любимата ни част. Вместо да се редиш на опашки за похапване и кафе сутрин, вместо да се чудиш къде да резервираш за вечеря и да се озовеш в претъпкано и закъсняващо с поръчките място, просто избери несравнимото удоволствие да се нахраниш вкусно и по царски следобед. Така има шанс блажено да притваряш очи в полупразния салон на заведението, а целият персонал сякаш да работи за теб, защото си един от малкото щастливци в залата.Явно за този следобеден кулинарен дзен са се сетили и нашите приятели от Boom Burgers, които освен едни най-добрите бургери в града ти предлагат и истинска оферта за ценители.

Всеки следобед в делничен ден в часовете между 16:00 и 19:00, ако си направиш резервация в някой от двата им ресторанта, получаваш всеки бургер от менюто на фиксирана цена от 11.99 лв.

Това означава, че освен насладата на следобедното хапване и супер отстъпка получаваш удоволствието да се насладиш на Boom, преди целият останал свят да е свършил работа и лудницата в 18:00 ч.

НА ЛОВ ЗА НАХОДКИ

Ако обичаш да се ровиш в антикварните магазинчета около Храм-паметника „Александър Невски“, да намираш находки в секънд хенд шопове или просто да се шляеш в някой мол, то ти е известно, че това в часовете след края на работния ден е абсолютно невъзможно! Тогава сякаш на всички милиони потребители в радиус от 20 км им трябва точно твоето кисело мляко, твоят номер чорапи или твоето си лично намаление в любимия магазин. Да не говорим за километричните опашки за плащане на каквото се сетиш от битови сметки, през мобилни услуги, до получаване на пратки от ЕКОНТ. Ето защо силно те съветваме – ако си решил да пазаруваш, плащаш, теглиш, взимаш или получаваш каквото и да било в що-годе нормална обстановка, възползвай се, преди останалата част от прайда да реши да прави същото. 

ИЗКУСТВО В ДЕЙСТВИЕ

Едва ли на входа, на който и да е музей у нас ще се натъкнеш на опашка, но ние наистина те съветваме с две ръце (фрийлансър или не) – определи си един ден седмично за изкуство. И независимо дали ще отидеш на изложба, ще се сгушиш с нещо топло в ръка на някоя от следобедните прожекции в „Одеон“ или ще посетиш литературно четене – повярвай ни, това наистина ти е нужно.

Заниманието носи положителни емоции, вдъхновение и може да ти спечели едно-две нови приятелства, което си е бонус по всички параграфи.

В ДВИЖЕНИЕТО Е СИЛАТА

Добре, признай си поне пред нас, че откакто работиш от къщи, тялото ти се отпуска все повече и повече, а когато нямаме активно движение – тонусът намалява, работоспособността също, а и мислите ни зациклят осезаемо. Съветваме те или да посетиш фитнеса в следобедните часове, когато е приятно празен, или да проветриш съзнанието в Борисовата градина с лека разходка или крос. Сещаме се и за други приятни опции за движение, които включват и половинката ти – разбира се, всичко с цел подобряване на работната ефективност и здравословното състояние. Каквото и да правиш, не забравяй – движение му е майката… и бащата.


А как да си спечелиш страхотни кецове Converse One Star, за да ти е удобно в обиколките, разбери тук.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *