4 причини да излизаш без грим от време на време

Има ли живот в натурален вид и колко точно е красив

0 коментара Сподели:
без грим

Започвам с важното уточнение, че това не е статия против гримирането генерално. Това е материал, в който ще посоча няколко неща, които ще ти се случат, ако направиш смелия експеримент да излизаш навън седмица или месец в натурален вид. За жалост се налага да използвам „смел експеримент“ за нещо, което е естествено, но страшно поради комплексите и сравненията, на които се подлагаме сами ежедневно.

Ще спестиш пари

Не се усеща колко точно и как отиват в бюджета за красота, но ако седнеш и си направиш ясен отчет, може да ти прилошее леко, че си спестяваш годишно поне една екскурзия с автобус до Будапеща.

Ще повдигнеш самочувствието

Ще се почувстваш по-добре, но не веднага. Предупреждавам, че първите дни ще се усещаш като чудовището от Лох Нес и сигурно няколко колеги ще подпитат дали не си болна поради разликата в тена и видимостта на торбичките под очите. Ще отбягваш директни погледи и при всеки удобен случай ще навеждаш глава, но ще дойде този светъл красив ден, в който ще си напълно окей, че изглеждаш добре без пудра или спирала. Няма по-освобождаващо усещане, гарантирам!

Ще се разхубавиш

Да, не върти скептично очи, не е парадокс това, което казвам. Редовната употреба на спирала и нейното неизбежно дегримиране водят до много по-често падане на миглите и тяхното „разреждане“. Аз спрях да слагам грим на очите за месец и половина и доста видимо миглите ми се сгъстиха и удължиха! Толкова е забележимо, че мисля оттук насетне да разредя и очната линия колкото мога. Освен това е много по-забавно и приятно, когато не го правиш всеки ден по задължение, а рядко, но с огромно удоволствие и поради нужда от разнообразие, което е доста по-различно от паниката, че изглеждаш ужасно и всички ще го забележат.

Ще се научиш

Колко знаеш наистина за козметиката, която използваш? Последните години се даде малко повече гласност и според проучвания дори реномираните марки имат притеснително количество олово и живак (най-вече в червила и кремове против стареене). А бактериите стафилококи и стрептококи много лесно се наместват удобно в очната линия, за да може редовно да ги водиш на гости на окото си посредством четчицата. И става дума за очна линия, която се използва от 2 – 3 месеца, не такава с изтекъл срок на годност! Не искам да звуча като филм на ужасите, но съставки като талк, минерално масло и фталати се свързват с рака и хормоналните дисфункции, а парабените като цяло – с рака на гърдата. Това не означава никога да не се гримираш до края на живота си, а да го правиш не всеки ден, с хубава и подбрана козметика и да осъзнаваш нуждата зад осемте пласта маска и да потърсиш разрешаването ѝ в себе си.

Най-хубавото е времето, което ще спестиш сутрин, най-сетне ще разбереш удоволствието на мъжкия свят – ставаш, баня, кафе и навън.

Също така няма как да рискуваш да ти се размаже спиралата от дъжда или да си нанесеш зле червилото преди важна среща. Аз съм за човек да се бори с всичко, от което е зависим. И приветствам да не криеш лицето си от света, защото има много по-важни мисли, които трябва да те вълнуват, от пъпката на носа или кривата очна линия…

Ето и нещо яко за твоята стрийт стайл визия.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *