Полигамията: и вълкът сит, и агнето цяло

Полигамни, моногамни или просто търсещи любов?

0 коментара Сподели:

Когато стане дума за споделяне на блага, има два типа хора: Джоуи, който храна не дели, и Фийби, която всичко е готова да опита. Ти от кои си? А що се отнася до любовта?

Изглежда класическата връзка между мъж и жена, било то с брак или без, или не успява да отговори на нуждите на съвременния западен човек, или този съвременен човек не успява да дисциплинира страстите си и търси начин да ги легитимира. И се почват всякакви увъртания около това да си хем с някого, хем с всички едновременно: приятели за секс, отворени връзки, връзки между трима, размяна на партньори и какво ли още не.

Може би природата така ни е устроила – полигамно? Подобно твърдение предизвиква възмущението на романтиците и провокира любопитството на авантюристите. А ти вероятно стоиш и се чудиш от коя страна си в дебата за полигамията. Не си единствен.

Докато половината ти приятели влюбено се редуват да сменят памперси в домашна атмосфера, другата половина споделят все по-пикантни подробности от бурния си личен живот след всяка следваща чаша вино. Докато половината свят още функционира под егидата на патриархата с уредени бракове и вярно следване на строги традиции, другата половина експериментира във вкусването на този уж забранен плод. Наистина е трудно човек да се ориентира в този свят на контрастите. Но пък е добре да го направи, преди въпросът да почука на вратата му.

Полигамията в нашия свят: как да го разбираме това? Спасение или системна изневяра? Комбо между любовта и свободата или удобно извинение за разврат? Защо класическата връзка между двама души сякаш трудно се съчетава с динамиката на съвременния живот? Нима е отживелица да сме завинаги заедно с някого, само двамата, мили и влюбени в добро и зло? За двама ли е светът сега, или пак нещо не сме разбрали?

Полигамията отдавна се е прокраднала в западното общество и смело прогресира да бъде “новото черно”. Ако все още никой не ти е предлагал да бъдеш официално “трето колело” в нечия връзка, да знаеш, че не е изключено. А ако алтернативите на любовните отношения не са ти по вкуса, то дано подобно предложение да не дойде от гаджето ти.

Полигамни, моногамни или просто в търсене на любовта, нека не забравяме, че всичко е период. This too shall pass…

Или по-добре сам със себе си, отколкото с когото и да е.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *