4-степенно винено удоволствие

Вино вечерите, без които не можем

0 коментара Сподели:

Почти всяка седмица в забързаното ни ежедневие има вечер, когато човек просто иска да каже: „Дай ми още вино или ме остави сам“. Една от нуждите на модерния човек е да се научи да отдъхва качествено, а това се случва само ако започне да разпознава качеството. Подобна традиция създава винените вечери, без които не можем, защото виното  е бутилирана тишина, поезия и любов. Хубавото вино, което те вдъхновява и искаш всеки да опита, да знае за него, да го поднася на масата си с любимите ястия.

През 2017 нашата Тракийска низина беше поставена на второ място измежду 10-те най-добри дестинации за винени пътешествия в целия свят. Там, в сърцето й се намира и избата New Bloom Winery, която ловко се възползва от всички преимущества на региона, известен с неповторима почва и климат.

Искрените винолюбители знаят, че превъзходният вкус на едно вино се дължи на старателно отгледани и чакани лозя, изпълнени с зрял гроздов плод, но набран навреме.  

Красивата специфика на винените вкусове, които предлага избата, се дължи не само на спазването на традициите, а и на дългогодишна инвестиция в съвременна техника, качествени бъчви от френски дъб и модерни ферментационни съдове, както и подготвен екип от винения бранш с богат международен опит. Обучени да прилагат най-добрите световни практики, тези специалисти доказват, че и в България нещата могат да се случват на световно ниво.

Сред основните цели на винарната са разцвет и възраждане на винената култура на модерния човек. Популяризирането на българските вина не само в границите на държавата. Създаването на винена тенденция, свързана с обогатяване на вкуса на новото поколение потребители, които ще се прехласнат по новите винени предложения, които бяха представени на специална мултисетивна вечеря.

Всеки детайл на събитието беше изпипан до съвършенство с популярни лица заинтересовани от престоящия винен ренесанс. Внимателно подбрано меню под ръководството на шеф Андре Токев и нетрадиционно поднасяне за дегустация на четиристепенно винено удоволствие съставено от…

New bloom

Първата степен по време на събитието е експериментаторският дух, побран в най-новата серия вина на избата, които включват бяло и розе. Бялото е купаж от Совиньон Блан и Шардоне – съчетание на двата най-познати и наложени бели сортове. Една четвърт от бленда ферментира в дъбови бъчви. Розето е купаж от Каберне Совиньон, Каберне Фран и Сира.

Verano Azur

Втората степен достигаме с нежните нотки на розе от серията Verano Azur, който е младежкият бранд на New Bloom Winery. Серията е свежа и предназначена за любители на виното, които консумират отскоро, и това е стъпка в света на виното, която ще ги отведе в правилна посока към качествения вкус.

Pixels

Опитахме червената магия на едносортовите вина с иновативен дизайн Pixels. Сортът е Каберне Совиньон. Вкусовете се открояват рязко и безкомпромисно. Сред вината с тази марка има и пенливо от сорта Глера. Бутилирано със специална тапа за многократна употреба, която запазва всяко едно мехурче на мястото си и не пропуска да изпука със специфичния си звук при всяко следващо отварянето на бутилката. Всяка глътка запазва силния си и наситен вкус, а изживяването е като за първи път.

F2F (Face 2 Face)

За четвърта и най-висока степен това е и най-високият клас вино на New Bloom Winery – серията F2F, които могат да се открият по най-класните заведения. Ние пробвахме F2F Дорнфелдер. Притежава интензивен вкус с кадифена мекота и сладки танини. Комплексен, продължителен и действително впечатляващ послевкус. Препоръчва се за специални случаи, които са всеки път, когато имаш нужда от чаша хубаво вино.

Дайте ми книги, вино, плодове, хубаво време и малко музика, свирена пред вратите от някой, когото не познавам.

Едва ли, когато е казал това, поетът Джон Кийтс е знаел, че в едно изречение ще побере желанията на младото поколение. А едва ли е предполагал, че някой ще се заеме с истински ренесанс на света на виното в нашата държава, но ето че се случва.

С ВИНОТО И ПРИЯТЕЛСТВОТО НЕ СЕ ПРАВЯТ КОМПРОМИСИ

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *