Избягай на юг с Трифон още утре

Традицията повелява...

0 коментара Сподели:

Има едно магично място, по-близо до южната граница, отколкото до фините прахови частици, където този уикенд ще се случват неща, за които после ще ми благодариш.

В мелнишкия регион ще бъдат отворени вратите на всички изби, ще се зарязва лозето, ще се лее вино и ще имаш възможност да минеш един от най-вълнуващите винени маршрути в България.

Добре е да се запътиш още днес, защото ще може да наблюдаваш лунно затъмнение около 2:30 сутринта, а там въздухът е кристален и ще го видиш добре.

На 11.02 – събота, още от 10:30 във всяка изба ще се зарязват лозите.

Ще имаш възможност да си отрежеш твоя клонка, да я качиш в инстаграм и това да е последната ти снимка на фокус от Трифон Зарезан.

Освен традиционното освещаване ще има дегустации на нови реколти, скара, местни производители, самодейни групи, фолклор и Теодосий Спасов, където може би ще пусна сълза.

Струва си просто да грабнеш една безплатна карта на региона и да се впуснеш накъдето ти видят очите, като винарите обещават навсякъде да е отворено, вкусно и пивко.

Избите са не само изключително близо разположени, но и са страхотна селекция от имена, които ще можеш да видиш на едни дъх! Villa Melnik, Синтика, Орбелус, Орбелия, Рупел, Златен Рожен, Зорница Естейт, Мелвино, Via Verde…Това са все изби, които са се обединили в едно туристическо явление, което България отдавна трябваше да има.

Чрез красотата на Рупите, Роженския манастир, Златолист и вкуса на вината на мелнишкия регион

ще прекараш може би най-добрия уикенд, който зимата може да ти предложи. И то много преди да са го налазили онези, заради които вече не ходиш на Лозенец.

На 12.02 – неделя, в Мелник ще се състои празникът на лозарите – Златен грозд. Мисля, че тази информация е предостатъчна и въображението ти вече е превъртяло електромера.

Ще се видим там. Инфо за събитията може да видиш тук.

Ако пък останеш тук, ето предложенията ни за местата със топли зимни градини.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *