GO AGENT в Нотингам: Моника Димитрова

Моника разказва за живота, хората и за там, където е живял Робин Худ

  • 23.11.2016
  • от Златина Стоянова

Запзнаваме те с Моника, новия ни GO агент. Виж какво има да каже за Нотингам, Англия. Ще се пренесеш в живота на мултифункционална личност, ще научиш за готините места в града и за нереално умните патици в университета.

От колко време се подвизаваш в Нотингам?
Пристигнах през септември 2015 година.

С какво се занимаваш?
Студентка съм, втора година със специалност биология, отделно от това съм стажантка в болница. През по-свободните уикенди, когато мога, работя в бар с най-яките хора евър и се занимавам с моделство. Общо взето, съм доста мултифункционална личност.

Какво ти се иска да знаеше, преди да попаднеш там?
Че студентите в града се делят на две – умните science студенти от University of Nottingham (в който съм аз) и глупаците от Nottingham Trent University. Това трябваше сама да го разгадая и не беше много приятно.

Опиши ни типичния местен?
Хммм... Висок, ужасяващо бял със светли очи, руса или джинджър коса И брада, без усет за съчетаване на дрехи, но може би това е само в моите очи все пак съм fashion freak. Cупер спокойни, усмихнати и възпитани. Kолкото и странно да звучи, в началото чак се дразнех колко са възпитани.

Разкажи ни за най-интересния човек, с когото те срещна Нотингам?
Единият от професорите ми в университета, който постоянно решава дa ми дава допълнително работа и да ме записва на всевъзможни допълнителни модули и извънкласни дейности, без да ме пита дали искам или не, ха-ха. Вторият най-интересен човек беше едно момиче, с което снимах фотосесия за един магазин в Нотингам за street fashion – 18 годишна, занимава се с мода от време на време, напуснала гимназия, в момента работеща като стриптизьорка, живееща с майка си, която работи с нея в един и същ стриптийз клуб.

Най-нелепата свалка?
Доста са, но последната най-забавна беше в заведение, в което бях на обяд с приятелки, и когато поискахме сметката, сервитьорът беше написал отзад:

„Mомичето с бретона... искам да знаеш, че не съм 35-годишен сервитьор по професия, по принцип съм пилот, излез с мен!“.

Препоръчай ни места за парти?
Нещото , което трябва да знаете, е, че студентите са превзели всичко, ха-ха. Eдни от най- готините места според мен в Нотингам са Pryzm, Pom-pom, Rock city и Coco Tang.

Препоръчай ни места за хапване?
The hockley arts club - супер храна с най-бруталните коктейли, които съм опитвала. Също така Pitcher&Piano, The Lobster pot и най-любимият ми - Marco Pierre white steak house.

Препоръчай ни места за почивка (парк или нещо друго за chill)?
Wollaton park, където, общо взето, се гушкаш с елени и сърни... Доста е яко. Друго място за почивка е езерото в университета ми (който, държа да отбележа, се простира на площ горе-долу колкото квартал Лозенец), където, понеже сме  science университет, си имаме патици, на които съм почти сигурна, че са правени някои опити, понеже са нереално умни... Молят се за храна и пресичат на пешеходна пътека!

Кои са забележителностите, които би вкарала в графа “задължителни”?
The city of caves I Nottingham castle, все пак Робин Худ  е живял там..

Има ли фестивална култура, харесала ли си фестивал, който се случва в града или наоколо?
Cъс сигурност. Има всевъзможни фестивали и изборът е доста разнообразен. Честно казано, по всяко време и сезон на годината.  Най-интересното е ,че дори the locals ходят и се забавляват повече от нас.

Най-странното място, на което си била на парти/прекарвала нощта?
В  университетската библиотеката, заспала полу на масата, полу на земята... Студентски живот, какво мога да кажа.

Какво ти липсва от България?

Освен семейството ми и приятелите ми, които останаха в България... нищо. Всъщност може би обикновените кафенета на улицата, където сядаш навън, на въздух пиеш едно кафе и тръгваш..

В Англия като цяло няма много такива (не броим Starbucks и Costa).

С какво не можеш да свикнеш?
С това, че клубовете затварят най-най-къснo в 3 часа, с това, че пият бира, смесена с лимонада, също така, че през декември ходят с джапанки, къси гащи и зимна шапка с шал и че ядат бургери с кенгурско месо.

С какво се свиква лесно?
С непознатите хора, които ти се усмихват на улицата постоянно, дори когато се разминеш с някого.

Каква суперсила би ти свършила добра работа в Нотингам?
Телепортация – най-вече от леглото ми до университета, и кредитна карта без лимит.

Кое време от годината е най-доброто да ти дойдем на гости?
Винаги има какво да се прави, така че, когато решите, ха-ха. По-скоро септември или юни.

Кой е твоят източник за travel информация в мрежата?
Tripadvisor.

Кои са трите задължителни неща, които взимаш със себе си, когато пътуваш (изключваме тройката на лични документи, пари, телефон)?
Слушалки, книга, цигари.

Ще се задържиш ли в Нотингам?
Cъс сигурност, докато завърша бакалавъра си. За магистратура нещо си мисля, някакво топло местенце с вечно лято.

И понеже можем, те телепортираме от Англия във Франция. Ивелин Вълчев докладва от Куршевел.