ПОРОЦИ, ЗАЩО ЖИВЕЯ ДНЕС С ВАС?

Полезните вредни навици

0 коментара Сподели:

Ех тези пороци, къде щяхме да бъдем без тях и как щяхме да живеем. Та нали те придават онова странно приятно чувство на живота, че правиш нещо, което уж не трябва, ама пък ти е кеф, и то много. Ако някой от вас (нас) си изкриви душата и не каже, че не е подвластен на дори един порок, то ще бъде крайно безочлива лъжа. Всички ги обичаме, тачим, подхранваме и какво ли още не, ама в крайна сметка май без тях изобщо не може. Ако още не сте разбрали, тук няма да си говорим за пороците на характера и човешките „недостатъци“, а за онези, осъзнатите пороци. Нека хвърлим един поглед на най-често разпространените и си дадем сметка какво всъщност ни дават те. Казват, че имали и минуси, ама какви пък да са те?!

ПУШЕНЕ
Пристрастен пушач, смучещ по кутия на ден, без да му мигне, май е най-добрият пример за този порок. То цигарата си е направо душевен оргазъм, не може без нея. Сутрин с кафенцето, после след кафенцето, после малко след кафенцето, после преди работа и още една преди работа и така нататък, няма нужда да описвам другите двадесет и няколко „чадения“. Философията на пушенето е ясна, правиш си удоволствие цял ден и животът тече някак по-леко. А кажете ми сега как човек да не дръпне една цигара, когато го ядосат  на работа, когато в автобуса са ти отнели всичко лично (буквално всичко), когато някой идиот ти е съдрал нервите? В тези моменти Негово величество фасът връща желанието за живот и стимулира мозъка ти, наливайки в него смесени идеи за разрешаване на проблемите.

Ако към всичко това добавим и народната мъдрост, че всяка неизпушена цигара удължава работния ден с 5 минути, то темата тотално е приключена.

А, вероятно трябва да вметна и че били вредни?!?! Че то какво не е вредно в днешно време??

ПИЕНЕ
Чашата мъдрост, която винаги е до теб, успокоява те, дава ти нова надежда, сила, разум (е, разум е само в малки количества). Пиенето е призвание, не може всеки да се справи с това. Не мога да се сетя за яка история, която започва с „Една вечер се бяхме събрали да пием мляко…“. Да си кажем истината, пиенето е най-добрият съветник за предстоящата вечер, най-добрият приятел, с помощта на който да правим глупости, и най-верният спътник от тук, та чак до края на света.

Да ви попитам как ще минат самотните вечери в размисли и страсти, ако не обърнете две чашки поне и не споделите всички ваши дерзания, проблеми, радости.

По-голяма мъдрост от алкохола няма, а по-голям синджир за краката от домашарката не може и да намерите. Е, и тук има няколко странични и нежелани ефекта като например махмурлука на другия ден, асфалтовата екзема по откритите и закритите части на тялото, фотосесията от купона и всякакви други съпътстващи деяния и изцепки, но това е животът – разнообразен.

МЪРЗЕЛ
Ей, хора, цяла статия написах за това, не ме карайте да го правя отново. Мързелът не е порок, той е дар, благословия, извисяване на душата над материалното. Ако ви се чете още, намерете я, че ме мързи да пиша отново.

ПОХОТ
Не се лъжете, че похотта не спада към пороците. Цял порок си е, и то доста сериозен, ама пък хубав да го… Вярно, това си е човешко донякъде, ама и без това не може. Няма, разбира се, да изпадам в дълбоки подробности, но все пак сме животни, които се отдават на заложените си изконечни инстинкти. Няма да коментирам, че до някъде върху това се гради цялата ни еволюция, но не можем да отречем добрата страна. Както се пееше в една много подходяща песен за случая – „принципите на похотта са „жигосани“ в ума ви, правете това, което искате, правете го, докато намерите любовта…“. Бих добавил, а защо не и след като я намерите. Няма какво да допиша повече, сами го знаете много добре.

Е, стига толкова съм говорил, че вероятно всеки от нас ги знае тези неща, ама като си ги признаем, ни става някак по-добре. Без пороци не може, просто не може. Някои биха казали, че те са смисълът на живота или поне голяма част от него. Правете какво си искате, носете си новите дрехи, че животът е твърде кратък.

Прочети още за един от най-сериозните пороци в комуникацията.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *