МЪЖЕ(Н)СТВЕНОСТ

Размислите на един мъж за еманципацията на силния пол

0 коментара Сподели:

С много теми срещам малка трудност да започна, но тук определено нямам този проблем. Дали защото е една от темите, за които смятам, че имам ясно и точно изразено мнение, или пък е от темите, с които срещам доста интересни и цветущи мнения, не мога точно да кажа, но все пак ми е „болна“ и сега ще я представя пред вас.

Ясно е, че светът се променя с всеки изминал ден и че нещата се случват коренно различно днес, отколкото преди няколко десетилетия, но явно хората сме изгубили идеята за граница и вече правим всичко някак без ограничения. Колкото и да е полезно това (в някои случаи), то тук направо си е шокиращо (според мен, разбира се). Да бях на 50 години, да кажете „не разбира”, обаче съм на 30 и въпреки всичко скромното ми сиво вещество среща висока трудност да „смели“ няколко актуални течения в модерния живот. И така да си дойдем на темата. Мъжът през 21-ви век е някак странен, може би различен, може би еманципиран (доколкото речникът ми разполага с информация, това беше за жените, но ей го на).

Та този мъж, модерният, вече превзе женското царство от мазила, обезкосмители, странни субстанции и плашещи предмети и си ги премести в неговата част на шкафчето. Намери някакъв начин да ги приложи върху себе си и „ХА“, че то било готино.

И започна да се маже, епилира, скубе веждите и така нататък, и така нататък. И женските неща станаха мъжки, и половете се сближиха още повече. И в някакъв момент мъжете започнаха и да изпитват типично женски чувства и емоции. Добро или лошо е това, хм, вие ще кажете, но според мен е… странно. Какво обаче прикова моето внимание и кои неща са най-мъженствени вече.

ЕПИЛИРАНЕ
Не анатемосвам факта, че някои места из мъжката физика изглеждат по-добре без рунтава одежда, но въпреки всичко това са си типични полови белези за един мъж. Да теглиш една контра на юг от брадата и да лъснеш като гол охлюв на юнско слънце сигурно е готино и създава усещане за чистота и хигиеничност, но въпреки всичко изглежда леко странно. Че то, ако сложиш и един сутиен и човек не те погледне в главата, може и направо да си „изгориш“. Да си епилираш краката, ръцете, гърдите, гърба (да не дава господ) си е въпрос на личен избор и въпреки всичко вероятно няма много лошо, но естетическо погледнато, си бие на женски ритуал. За обграждащата флора на достойнството е малко по-различно, без да броим факта, че в един любим сериал се казваше – „като орежеш храстите, къщата изглежда по-голяма”. Чисто мъжката психика се подхранва от размера, така че тук няма да слагам описателни твърдения и просто ще го приема за желателно. Дали обаче, като махнеш храсталаците, ставаш по-чист, си е различен въпрос. Ако се къпеш веднъж на високосна година и отделяш внимание на личната си хигиена, колкото на стоковата борса (ако не си банкер, разбира се), то дори и всеки ден да косиш тревата, пак ще миришеш на пор вдовец в размножителен период. Ако обаче си далечен роднина на Чубака, но въпреки всичко поне два пъти на ден обливаш гористите местности и търкаш със сапуна до естествен блясък и сияние на косъма, то пак ще си чист и спретнат и няма да издаваш зловонна миризма. Така че епилирането не е равно на хигиеничност.

МАЗИЛА
Ако имаш поне три крема у вас, четири балсама, няколко млекца за тяло с различни екзотични аромати и тези неща са в пазарния списък през седмица, то извинявай, но жена ти сто процента ти е конкуренция.

Ако един мъж мирише на парфюм, е нещо готино, ама да лъхаш на флорални есенции и да си толкова намазан, че паяк да кара ски по тялото ти, си е направо мъжка форма на жена.

Защо просто не оставим приятните аромати на ванилия, пъпеш, пачули и там другите сладки благоухания на нежната част на света и да използваме специално създадените за мъже пръскала и мазила. Не че нещо, но на тъмно пак си е риск и може да стане фал.

МАНИКЮР/ПЕДИКЮР
Е, тук вече нещата са колосално изродени. Мъже с идеално поддържани нокти, с приятно положен безцветен лак (или основа, там как му викаха) си е направо кандидат за обратния отбор. Не че нещо, но пак може да ти изглеждат добре ръцете и без ноктите ти да образуват перфектен полумесец в края си и да са лакирани като обновен ренесансов гардероб. Не казвам, че трябва да са изрязани с готварски нож и да имат формата на наръфана палачинка, но чак пък толкова… Другото нещо е, че черната ивица в горната част, доста напомняща френски маникюр може просто да бъде почиствана, а не да се прикрива с лак. За педикюра мнението ми е същото, това си е чисто женска процедура, нека не им отнемаме малкото неща, които им останаха. Ох, горките жени.

Накрая бих искал да заявя с гордо вдигната брадясала глава, с няколко на брой косми по гърдите и зимен чорапогащник, тип девствена джунгла – за бога, братя, не го правете.

Нали трябва да се отличаваме като мъже, нали трябва да запазим същността си и вида си. Някои неща ги приемам, но други просто нямам думи. А сега ме извинете, отивам да изпера губера, да ударя една контра на бузите (тези на лицето) и да се опитам да вкарам в правилната посока стотиците, да не кажа хилядите косми по краката, че стоят, сякаш е минало торнадо през тях.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *