JAMIE WOON – ОСТРО ЗАВРЪЩАНЕ

Jamie Woon ни идва на крака на Хелоуин, а ние сме се заприказвали с него още отсега

0 коментара Сподели:

Навръх Halloween ще можеш да чуеш две от абсолютните съкровища в класациите, а именно Shoulda и Night Air, които изстреляха Jamie Woon на върха. Музиката на Jamie далеч не се изчерпва с R&B звученето, а, напротив – обединява dubstep, trip-hop, neo-soul и електронни елементи. След дълго отсъствие от публичното пространство артистът се завръща с много нови проекти, европейско турне и парчета, които ще слушаме на repeat. А ние сме повече от ентусиазирани, че новата страница от кариерата му започва именно от България.

В какво състояние на духа те намираме? Работиш ли по нещо ново в момента?
О, да, миналия февруари намерих нов продуцент. През август представих новата си песен Sharpness и също така работя върху втори албум, който е повлиян от американския R&B и neo-soul изпълнител D’Angelo и албума му Voodoo. Това е артист, който ме е вдъхновявал винаги. Събрах групата си в студиото, за да работим по нов проект, което днес все по-малко се прави – да работиш с лайв банда.

Да записваш с инструменталисти е по-трудно и скъпо, особено ако искаш да направиш нещата правилно.


Какво да очакваме тогава като звучене от новия албум?
Моята отправна точка беше, че искам да участват истински инструменталисти и да изпробвам фънки ритъм. В проектите си аз държа на всички детайли – музика, текст, послание на парчетата. Така че по време на моите концерти ще чуете истински барабанист и басист, а не електронно звучене.
 

Джейми, след огромния успех на албума Mirrorwriting ти изгубихме следите. Какво се случи междувременно?
Има и такива моменти. Като всеки човек, понякога и аз имам нужда да остана вкъщи, да гледам телевизия и да хапвам бургери. По-голямата част от това време прекарах в северен Лондон.

Когато нямам какво ново да представя на публиката, предпочитам да стоя извън полезрението й.

Този пе­риод обаче е зад гърба ми и с пълна готовност и много вдъхновение се завръщам на сцената.

През есента стартираш европейско турне, и то именно от България, на какво се дължи тази привилегия?
Идвам в София не за първи път. През 2011 година, когато излезе и дебютният ми албум, имах много успешен концерт пред вашата публика. България е и една от първите държави, в която Mirrorwriting започна да звучи в клубовете и по радиостанциите, затова не крия, че имам своите симпатии. Радвам се, че имам възможност отново да се срещна с българската публика.

Какво да очакваме от предстоящия ти концерт у нас? С какъв екип пристигаш?
Ще се видим за най-доброто Halloween парти в столицата ви (бел. рев. Jamie Woon гостува в Sofia LIve Club). За мен емоцията ще бъде двойна – от срещата с българската публика и от старта на музикалната ми обиколка. Ще пристигна с музикантите от моята група, които, както вече споменах, са изключително талантливи инструменталисти. Очаквам с нетърпение да дойда отново в София – градът е очарователен, с богата клубна култура и страхотна публика. Надявам се този път да видя повече, за да усетя максимално от уникалната атмосфера на това място.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *