ГОТОВ ЛИ СИ ЗА HALLOWEEN

Откъде да наемеш или как да си направиш костюм за онази нощ?

0 коментара Сподели:

И тази година последните часове на октомври ще са едни от най-откачените и запомнящи се в годината. Ориентирай се бързо кои са най-страшните партита в София. Това, за което трябва да помислиш още отсега, е готов ли си с костюма?

КОСТЮМ ПОД НАЕМ

Фред Флинтстоун, Батман, Костенурките нинджа… това са само малка част от готовите костюми, които можеш да наемеш или да си купиш на прилични цени в разни наши и чужди сайтове. Опциите са наистина много, а и с такъв костюм си решаваш ребуса без много главоблъскане и организация. Само те съветваме да не отлагаш избора си за последния момент, защото накрая остават само най-комерсиалните костюми и в този случай е напълно възможно да се дублираш с някой друг Дарт Вейдър и да кръстосате лазерните си мечове на дансинга. По-пасивните фенове на Хелоуин пък обикновено се ограничават до венециански домино маски или перука, колкото да са част от карнавала.
Ето ти и няколко жокера:
carnivalforyou.com, partyhouse-bg.com, kuku-bg.com, jojomania.com, bobolan.net, магазин Jumbo.

 

КАТО НА ФИЛМ

Ако имаш фетиш към приказните герои или просто искаш да си по-различен, това е твоята схема. До този тип костюми може да стигнеш при малко повече желание и добри познанства с хора на изкуството. Ние лично сме използвали нашите си канали в някои от софийските театри и кино­продукции, за да си наемем пищен костюм, който стои и чака в някоя от прашните гардеробни. Едно химическо чистене и костюмът на някой принц, божество, извънземно или древен рицар ще привлече погледите на околните в клуба.
За всеки един от героите си има и допълнителни аксе­соари, така че след чашка-две може да влезнеш изцяло във филма.
Ето ти линкчета с контакти за Киноцентър Бояна и филм студио Уфо:
nuboyana.com/contact, ufofilmstudios.com

 

НАПРАВИ СИ САМ

Ако имаш своя собствена идея и искаш да си уникален, ще трябва да минеш по трудния път и да си различен с костюм тип „направи си сам“. Помисли добре за изработката и разходите и запретвай ръкави, защото си е играчка. Миналата година имах опит с каските на Daft Punk и до последно беше под въпрос… дали ще станат яки и дали ще успеем със сроковете. Трябва да познаваш доста шарени хора, които да ти помогнат освен с криейтива и с работата с различни материали, като картон, пластмаса, принт. Гримът също влиза в тази категория и като цяло е по-често срещаната дегизировка. Ако си намериш някой артист, който е добър в кино грима, може да се получат страхотни визии. Тук стилистиката е доста различна, може да видиш както разни зомбита с шевове по лицето и черни наметала, така и лица, опръскани с кръв, в елегантен костюм.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *