ПРОСЯЧЕ ДА СИ… АМА НЕ СЪВСЕМ!

Имаме си над 400 просячета в София на месечна заплата над 1000 лв.

0 коментара Сподели:

Иван-Александър Иванов

Според данни на Столичната община над 400 деца просят по улиците на прекрасната ни и демократична София. Статистиката може би не те фрапира чак толкова, при положение че в по-големите европейски градове цифрите са доста по-внушителни, но все пак това си е нашата столица, a числата горе с нулите всъщност са далеч от реалните. Истината е, че хлапетата са установени от началото на 2010 г., когато към общината е стартирал проекта „Мобилна работа с деца на улицата“, който продължава и до днес. Фактите обаче си ги знаем добре, а именно много нерегистрирани малчугани, които естествено „работят” за едни по-големи и страшни хора, най-често техни родители или „закрилници”.

Схемата е следната: просиш, за да не те бият на улицата или за да не те закачат за по-лоши неща, за които даже не ни се говори, а след това отчиташ спечелените левчета на пазещия те батко или чичко. В рамките на проекта, за който ти казахме по-горе, от началото на годината от просия са спасени 36 деца, като пет от тях са настанени в домове.

Интересното в историята е, че само малка част от тях са от ромски семейства, защото се оказало, че повечето са българчета. И не само това обаче (сега леко се подготви за шок).

Трудещите се малчугани споделили пред социални работници, че изкарвали над 1000 лева месечно от просия.

Преди да си представиш пачките банкноти, трябва да те разочароваме, че те не стигат до децата. Малките работници не получават и достатъчно храна, купена с припечелената стабилна заплата, защото не трябва да изглеждат твърде охранени, за да си вършат качествено работата.Както се казва, всяка професия изисква жертви, но ние не симпатизираме на тази, нито на методите на детските „работодатели”. Скромният ни съвет е просто да купиш приятна баничка следващият път, когато видиш умисления поглед на софийските мини труженици, защото вероятността да им я вземат роднини е доста по-малка. Зарадвай ги с топла закуска, все пак те работят 24/7!

Припомни си нашата среща с двама софийски клошари.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *