НАШЕТО ТЕХНО МОМИЧЕ – NICOLE MOUDABER

Говорим си с Nicole малко преди да я видим и чуем на Solar Summer Festival този петък

0 коментара Сподели:

Родена в Нигерия, израснала в Ливан, а в момента живее в Ибиса, това може да разбереш за Nicole Moudaber от Wikipedia. В интервюто за Go Guide обаче влизаме надълбоко… без бой си каза къде е била преди 5 години и къде е сега…

Привет, къде те намираме?
Отново на път. Самолети, клубове и фестивали – това е моят живот. Точно в момента си пиша с любопитни фенове в Twitter.

В едно интервю прочетох, че електронната музика е променила живота ти…
Преди да започна с продуциране и свирене, цели 5 години бях промоутър. Веднъж в месеца организирах парти в легендарния лондонски клуб Turnmills. Букнала съм много диджеи, с някои от тях сега свиря на една сцена, много е забавно.

Спомням си, че поканих Paco Osuna за първия му гиг в Лондон, оттогава сме много близки.

Любовта и отдадеността ми към електронната музика винаги са били ключова част от деня ми. Всичко хубаво, което се е случило в съзнателния ми живот, е благодарение на нея.

През 2009 от DJ Mag те нарекоха the most underrated DJ. Сега обаче си сред хедлайнерите на най-големите ивенти…
Вярвам във възможностите. Имах късмета да бъда харесана от един от най-добрите диджеи в света, Carl Cox, и той беше човекът, който ме подкрепи в подреждането на класацията на DJ Mag. Възползвах се от тази възможност и работих върху нея. След като вече съм била в бизнеса, знаех какво да правя и как да го правя правилно.

Дълго време не бях забелязвана, така е, спомням си как чуках на много врати и много от тях бяха затворени.

Винаги е трудно да бъдеш чут, когато си никой, но аз натисках, бях мотивирана и отдадена и накрая пробих.


Разкажи ни откъде тази любов на Carl Cox към теб…
С него говорим един и същи език – буквално и преносно. Често пускаше мои парчета в радиошоуто си и постоянно говореше хубави неща за мен. През 2009 ме покани да пускам в Space Ibiza на частно му парти по случай промоцията на новото му DVD. След това работихме заедно по парчето See You Next Tuesday, което пуснах в моя лейбъл MOOD.
Спечелих приз за най-добър техно ремикс на негово парче в Маями през 2012 на IDMA наградите, а тази година имах номинация за най-добро техно парче с Roar в неговия лейбъл. Така че на професионално ниво любовта и разбирането на музиката ни свързват много силно.

В Drumcode май намери своето място?
Категорично да. Това е чудесен лейбъл с дългогодишна история в бранша и е страхотна привилегия да си част от него. Да не забравяме и Intec, който много ми помогна да пробия, да съм част от тези големи техно корпорации е истинско щастие за мен.

До кого се допитваш за съвет, когато продуцираш?
Има няколко човека, които са ми като коректив. За новия трак със Skin например се обърнах за съвет към
Chris Liebing. Говорихме по телефона цели два часа, в които той ми отвори очите как да вкарам вокал и да го направя така, че да не изплаши диджеите, в техното няма много вокали. Ха-ха. Отне ми почти шест месеца да завърша този проект, Skin и техно парче в едно не е лесна задача, сега съм супер доволна и щастлива от финалния едит. Adam Beyer много му се изкефи и го пуска след лятото за Drumcode. Чудесно парче е, ще чуете, Skin има невероятен глас.

Какво разказваш на твоите приятели за България?
Обожавам България. Това им казвам. Енергията и отдадеността на феновете тук е уникална. Публиката ме разбира и всеки път атмосферата е невероятна.

Виж и как можеш да спечелиш покана за партито й този петък.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *