НЯКОЛКО ЩАСТЛИВИ МОМЕНТА ЗА ДОБРО НАСТРОЕНИЕ

Когато си загубил вяра в околните, се появяват тези хора

  • 01.03.2014
  • от Йордан Ангелов

Обичаме да се ровим в интернет. И открихме, че Дейв Стопера от BuzzFeed е подбрал няколко моменти от различни източници в мрежата, които показват, че ежедневието ни не е толкова черно, колкото се опитваме да го представим. И че има добри хора навсякъде.

 

БЕЗПЛАТНА ДЪГА

Мег остава без приятелче за игра през уикенда, след като нейната сестра-близначка си контузва коляното. 7-годишната сладурана решава, че никой не заслужава лош ден и започва да подарява на случайни минувачи ръчно нарисувана дъга. 

 

ПОДАРЪК ЗА ВСЕКИ

В Pinterest може да откриете снимка на автомати за топчета и желирани бонбони. Към тях са залепени монети от 25 цента от непознат, който с простички послания като "Наслади се на момента' и "Бъди добър" предлага някой да се наслади безплатно на гумени червейчета (които децата от 90-те толкова обичахме).

 

НЕОЧАКВАНО ПОСЛАНИЕ

14-годишно момче се промъква на покрива на паркинг, който се вижда от прозореца на онкологичната болница в Уакония, щата Минесота. След това в снега написва посланието "Здравей, мамо! Бог да те благослови!" за да ѝ повдигне духа. Със сигурност успява.

 

ДА СРЕЩНЕШ ГЕРОЯ СИ

И отново от Минесота. Хокеистите в НХЛ са познати като едни от най-големите темерути и грубияни в спортния свят и като такива са най-безлични към феновете си. Но нападателя на Минесота Уайлд Чарли Койл поздравява малко момченце. Защото понякога децата имат нужда само от това - една усмивка и едно Здравей.

 

НИКОГА НЕ Е КЪСНО

"Шофьорът, който ми свирна, че минах преди него на знак STOP, на 13-та и Белмонт, в 6 вечерта на 20-ти, четвъртък. Сбърках. Ти беше прав. Съжалявам."

 

НАЙ-ЧУДЕСНАТА ИЗНЕНАДА ЗА РОЖДЕН ДЕН

В YouTube е пълно с клипчета, в които американски войници изненадват свои близки, когато се прибират от войните в Ирак и Афганистан. И докато в близкия Изток вече няма войски на САЩ, все още служители на армията се прибират от други горещи точки на планетата. Те оставят у дома партньори и деца, като често решават да изненадат любимите си малки човечета. И в днешното технологично ежедневие не е чудно, че други снимат тази изненада. Ето как това момиченце получава най-прекрасния подарък за третия си рожден ден.

 

В ПАМЕТ НА ФИЙБИ

"Услужете си с тенис топка за забавление на вашето куче. АКо искате, после я върнете обратно, за да може и други четириноги да им се порадват. Не забравяйте да живеете всеки момент като вашето куче: с безусловна любов, лоялност и щастие."

 

БЛАГОДАРСТВЕНОТО СЪОБЩЕНИЕ

"БЛАГОДАРЯ на този, който откри сватбения ми пръстен и го върна! Приятно е да знаеш, че има и добри хора на този свят :)"

 

ЗА ПРИЯТЕЛСТВОТО НЯМА ГРАНИЦИ

От Reddit: "Когато има желание, има и начин. На Калеб много му липсва приятеля Айк, отидох до детското отделение по-рано днес и си поиграх с Айк, той питаше за приятелчето си, както и друг техен приятел, Кейси. Казахме си чао и отидох към стаята на Калеб. Айк дойде с инвалидната количка и почука на вратата, искаше да каже "Здравей". За съжаление Калеб е под карантина и не може да напуска стаята, затова взех ръкавици и контролер за Xbox и го дадох на Айк. Сега двамата играят заедно Call of Duty..."

 

ДА ИЗЖИВЕЕШ МОМЕНТА ОТНОВО

"Синът на мой приятел откри сватбената рокля на майка си и много се натъжи, че не бил там, за да я види. Затова двамата пресъздадоха отново цялата сватба, като малкия ръководеше церемонията. Това е неговата реакция след клетвите."

 

УВАЖЕНИЕ ЗА НЕПОЗНАТИТЕ

"Навън е над 103 градуса (40 градуса по Целзий), затова дъщеря ми, заедно с племенницата ми, изчакаха боклукчиите да дойдат до нас, за да притичат навън и да им дадат по една бутилка с разхладителна безалкохолна газирана напитка."

 

ЛЮБОВ ЗА ВСИЧКИ

"След като не бях виждал кучето си над 5 месеца, разговарях в Skype с него. След като затворих, майка ми ми изпрати тази снимка."

 

БЪДИ СЕБЕ СИ

Репортерът Пат Колинс отразява случай, в който 14-годишно чернокожо момче е изключено от училище, защото е бил с костюм на банан (какъвто има и автора на тази статия, Йордан Ангелов), докато е правел шега по време на спортно събитие. За да бъде съпричастен с младежа, журналистът се облича като грозде. Резултатът е налице.

 

 

по Buzzfeed

 

А ето и нашата рецепта за щастие. Не ти трябва нищо повече от хубава песен, за да си усмихнат.

  • Тагове: