Събития за след работа: 13 – 17 януари

Покоряваме нови начинания

0 коментара Сподели:

Вече се чувстваме добре в ритъма на новата година и събитията тази седмица го доказват. Ще се погрижим за себе си с чуден уъркшоп за домашна козметика, с който ще дадем старт на следработните си забавления. Очакват ни още вдъхновяващи истории за неуспешните и катастрофални решения, защото поуките са най-важни,

и още няколко заслужаващи вниманието събития, които да видиш тук.

 

Този вторник откриваме магията на домашна козметика с MOVE.BG и Dell Technologies. Присъедини се към втората поред работилница на тема „Живот с по-малко отпадъци“, която ще се фокусира върху микропластмасата, която се намира почти навсякъде, дори и в Черно море. На уъркшопа ще разберем дали даден козметичен или почистващ продукт съдържа микропластмаса, какво да използваме вместо него в банята и кухнята, както и ще се научим да правим 2 вида домашна козметика: скраб за тяло „Мохито“ и сух шампоан от само 4 съставки. 

 
 

Годината започваме с @Fuckup Nights vol.18. С добро настроение ще отпразнуваме всички наши толкова любими провали заедно, знаейки, че в това пътешествие живот и fuckup-ите не сме сами. На нашето внимание ще са великолепните лектори Александър Дерижан и Милена Хаджииванова, Атанас Пелтеков и Явор Сидеров. Ще разкажат за вълнуващите си серии от грешни решения, които водят до ново начало, вдъхновение и заслужена порция смях и надъхване.

 

Любим спектакъл на Иво Димчев ни очаква тази сряда на територията на MOZEI bar. Премиерата на моноспектакъла I-cure е била през юли 2014 във Виена. Досега е представян в Копенхаген, Франкфурт, Брюксел, Варна, Гент, Ню Йорк, Сао Пауло, Южна Корея, Виена и др. Пърформансът се занимава с идеите за лековитост и позитивност и, разбира се, засяга някои табута , който ние всички имаме във връзка с тези понятия. Списание Danser в Париж го обяви за един от най-добрите спектакли в Европа за 2014. Ню Йорк Таймс пише: „I-cure премахва табута, а изпълнението на Иво Димчев е виртуозно“. Ние пък нямаме търпение да го гледаме отново и отново.

 

С огромно удоволствие се запътваме към следващата уъркшоп среща, на която в КЕВА ще гостува не кой да е, а DJ Steven / Metropolis a.k.a Stevo Kurt. В рамките на няколко часа той ще хвърли светлина върху някои тънкости в това, как да изградим идентичност и разпознаваемост като DJ и продуцент. След лекцията ще имаме възможността да се насладим на DJ сетове от DJ STEVEN, ZIGGY & ZIMONE през призмата на Mekanika Recordings.

 
 

 Замислен като еднократно представление в Малкия сезон на Театрална работилница „Сфумато“, форматът “Актьори срещу Поети” в Театър “Сфумато” стана част от репертоара на театъра и само за година се превърна в един от най-успешните литературно-актьорски опити. „Актьори срещу поети“ е смъртоносна битка, в която лъсват десетките разлики между авторското четене на поезия и актьорското й изпълнение като монолог,а ние, публиката, решаваме изхода от своеобразната словесна схватка.

Хора и НеХора – ходете си на село

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *