3 нетипични събития, които да направиш като подарък на близък човек

Шоколадов курс, винена дегустация и месене на хляб

  • 13.11.2019
  • от Десислава Павлова

Представи си, че отиваш да живееш в нов град. Какво ще направиш, за да се запознаеш с нови хора, които евентуално да се превърнат в бъдещи приятели? Ще ги търсиш в бара, в спортна зала или онлайн? Почти сигурни сме, че мнозинството би отговорило „онлайн“ и то не за друго, а защото вече свикнахме всичко да се случва много бързо – да се запознаеш с някого, да размениш няколко думи, да разбереш дали си допадате – единственото място, на което целия процес отнема не повече от 20 минути, е Интернет. Колкото и да харесваме социалните мрежи и онлайн възможностите, трябва да признаем, че може би точно заради тях свикнахме да комуникираме помежду си по-скоро от разстояние, отколкото директно. В следващите редове ти даваме идеи за три активнотсти, които да посетиш, ако искаш да се запознаеш и забавляваш с хората в офлайн света.

Всички събития по-долу се организират от платформата Instinct, създадена, за да насърчи комуникацията лице в лице или както самите те казват: „Събуди сетивата си – последвай инстинкта!“. Без значение дали търсиш нови приятелства или имаш нужда от вдъхновение какво да правиш заедно с половинката си, в Instinct имат по нещо за теб. Платформата се развива в две основни програми: „Открий приятел“ – със събития, насочени към необвързани и „За нас двамата“ – събития, подходящи за обвързани.

Отиди на шоколадов курс
16-и ноември, работилница за шоколад „Гайо“, Пловдив

Какво по-хубаво от това да се наслаждаваш на вкусни парченца шоколад, разтапящи се върху небцето ти? Единствено – да разбереш повече за това как малките квадратчета щастие стигат до теб в компанията на готини хора и чаша вино. Можеш да проследиш целия процес на създаване на шоколад, който започва от какаовото зърно до момента, в който парченцето истински шоколад се разтопява в устата. Това събитие е създадено специално, за да откриеш нови хора, с които заедно да споделите най-любимото на мнозина сладко изкушение.

Забавлявай се с винена дегустация
30-и ноември, ресторант „Графит“, София

Всички знаем, че „във виното е истината“, така че няма защо да те убеждаваме, че трябва поне веднъж покрай празниците (а и не само) да си подариш винена дегустация.

Ако никога досега не си бил, ще видиш, че преживяването е много интересно и полезно, а след подобна дегустация със сигурност започваш да гледаш по по-различен начин на виното и начина, по който избираш бутилки. Бонусът е, че това конкретно събитие ще бъде съпроводено от игри, чрез които да се отпуснем и опознаем.

Научи се да месиш хляб
13-и декември, „Хлебна къща София“, София

Кога, ако не преди Коледа да се научиш да месиш хляб? Умението със сигурност ще ти е полезно, за да смаеш всички близки и роднини в празничните дни, а и във всички останали, когато искаш да придадеш още повече уют на дома си. Няма по-хубав аромат от този на прясно изпечен хляб и по-хубаво усещано от това да знаеш, че си създал нещо с ръцете си и то такова, с което можеш да стоплиш всеки човек. Това събитие е създадено, за да се потопиш в магията на замесване на автентичен квасен хляб. Ще можеш да се насладиш на вкуса и аромата на прясно изпечен хляб, направен от самия теб, докато се социализираш с други хора, споделящи същата страст като теб – да създават нещо с ръцете си.  

Следи сайта и Фейсбук страницата на Instinct, за да си в течение с новите събития, които организират. Разгледай и тези в програма „За нас двамата“, които са насочени към двойки, които искат да изживеят нови положителни емоции. Такова събитие е например "Обяд на тъмно". На 14 декември ще можеш, заедно с половинката си, да се впуснеш в едно нетипично изживяване. Идеята е да се потопиш в свят, в който зрението не присъства, и в който можеш да позволиш на останалите си сетива да се разгърнат. Този свят е наситен със звуци, чувства, вкусове, допир и много често се оказва по-богат от визуалния.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.