В София през уикенда: 25 – 27 октомври

Фестивален уикенд

0 коментара Сподели:

Наслаждаваме се на топлите слънчеви лъчи, които не искаме да си тръгват, но освен разходките навън се отбиваме тук и там за вкусна храна, качествени алкохолни напитки, вечерни забавления и любопитна доза изкуство.

Виж на кои места сме посветили последния уикенд на октомври, тук.

 

Този уикенд, още от четвъртък се гмуркаме в Международния фестивал за дигитални изкуства DA Fest. Фестивалната програма ще събере заедно изтъкнати творци от международната художествена сцена и млади автори. Много от чуждестранните участници ще дойдат за първи път в България, което ще ни даде уникален шанс да се срещнем лице в лице с тяхното изкуство. Събитията в DA Fest ще включват изложби, аудио-визуални, театрални и VR пърформанси, видео арт прожекции, лекции и презентации, творчески работилници, концерти, които представят разнообразните изследвания и художествени практики в полето на дигиталните изкуства.

 

WHISKEY FEST SOFIA – най-голямото и престижно уиски събитие в Централна и Източна Европа, ни посреща на софийска територия. Ще погалим небца и ще разнообразим привечерните часове на уикенда с продукциите и постиженията на дестилерии от цял свят. Тридневният уиски маратон е перфектно събитие, независимо дали си отдаден почитател на напитката или ентусиаст, който обича новите вкусове.

 

Тази събота Rolling Dogs заедно с приятелите от Animal Rescue ще ти представят новия RESCUE DOG. Освен че ти ще си оближеш пръстите, един четириног приятел ще си оближе лапичките. 2 лв. от сумата за всеки закупен хотдог отива в касичката на Animal Rescue, които се грижат за бездомните животни и техните празни коремчета. Ако искаш да им помогнеш да имат подслон и вкусна храна всеки ден, можеш да станеш редовен спасител, като се абонираш за месечно дарение в сайта на Animal Rescue: https://arsofia.com/bg.  За доброто настроение и горещата музикална селекция от hip-hop, chill beats и funk ще се погрижат момчетата от Marble Souls. Освен хапване и музика по време на събитието ще можеш да се запознаеш на живо с няколко от четириногите приятели, на които заедно помагаме. Супер, супер яка идея.

 

Чудил ли си се някога как би изглеждал, ако беше рисуван герой? Какво ще си, какви цветове, къде щеше да си, какво щеше да правиш? Калоян Илиев – Kokimoto ще те потопи в шарения цвят на своето мултижанрово изкуство и ще ти покаже как да пресъздадеш себе си. Social Crush ти дава възможност да влезеш в изящния, същевременно скандален свят на Кокимото и да застанеш лице в лице с него, да опознаеш спецификите около създаването на нови типажи и да създадеш такъв за себе си. Всеки ще има собствени материали, с които с помощта на Коки ще разработи своя герой.

 

Уикендът си заслужава доброто парти в събота вечер. Дестинацията е TELL ME, а зад музикалния пулт ще се движат Chip&Dale и Elma Bazooka. Примамват ни с Интелигентно прогресивна еклектика, която ще те разходи по цялото земно кълбо, без силни стилови ограничения, обхващайки богат диапазон от съзвучия. Има изненади и от тайните кътчета на Вселената, които пазят в тайна.

 

Отделяме нужното внимание и на неделния брънч. Този път избираме кулинарно пътешествие в КОТО, което ще ни отведе към далечни тайландски вкусотии. Не се колебай да разгледаш страницата на събитието във Facebook, там ще откриеш описание на специалните апетитни предложения като салата от зелена папая със скариди, тайландско глазирано BBQ, свинско с жасминов ориз на пара и други.

 

Градският хедонист в душите ни се впуска в уикенд кулинарно приключение и директно отива в едно от любимите ни ърбън пространства – Мулти култи градинката. Именно там ще оберем и последните плодове на сезона в компанията на чудни кухни от целия свят, коктейли, музика, много танци, уъркшопи и приятната компания на някои от любимите ни софийски агенти. 

А ние ти представяме новия инстаграм тренд: кино туризъм

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *