Събития за след работа: 21 – 25 октомври

Защото можем да си го позволим и не само

0 коментара Сподели:

Тази седмица вдигаме изгорелия цирк на щастието с театралното материализиране на любимия ни образ на Иванка Курвоазие. Освен това се отбиваме за една дизайнерска мелба в Generator, обикаляме любимите софийски барове за лайв концерти през седмицата, защото можем да си го позволим, и не само това.

Какво още – виж тук.

 

Melba Design Initiatives подгрява за втория Melba Sofia Design festival с осмото издание на МЕЛБА НА ЖИВО. Входът е свободен, а лекторите, които те очакват, са Антонина Илиева (DontDIY) и Елина Желева (Launchlabs Sofia) – интериор и дизайн мислене в полза на клиентското преживяване, Ева Вентова и Валадислав Илиев – Владзен – продукционен дизайн и дигитално изкуство в завладяващи сетивата инсталации, и Весела Данчева (Compote Collective) – поезия плюс анимация в ЩРИХ и СТИХ vol.2. Напомняме ти идеята на МЕЛБА, а именно да представи актуални и забележителни със своя подход проекти от местни герои на дизайна. Те споделят опит относно реализацията им, като основен фокус са идеите, детайлите и процесите, които стоят зад всеки от тях. Изчерпателни, откровени и различни, тези визуални разговори са източник на вдъхновение за всеки от нас, независимо сферата, в която твори.

 

Ако и ти си добре запознат със социалномедийното творчество на нашата любима дама Иванка Курвоазие, не пропускай дебютното театрално приключение, посветено именно на нея. Вино Трастена ще се лее още с припарването ти до „Сфумато“, а на сцената ще бъдат Василена Винченцо, Васил Дуев, Весела Бабинова, Биляна Георгиева и Лили Гелева. Всичко това с драматургията на Стефан Иванов, автор, разбира се, е главната виновница за случващото се – Иванка Курвоазие.

 

„Строежа“ – вярната компания на всеки уважаващ себе си парти човек и бохем, за когото срядата си остава безспорен малък петък. Този път в средата на седмицата барът, в който се чувстваме като у дома си, има специална изненада за приятели. „Остава“ ни очакват с акустичен лайв, придружен от DJ сет на Пинг-Понг-Галя. Вратите отварят точно в 20 часа, така че да имаме време да изпием по едно преди същинската част на вечерта.

COMPUTER GRAPHICS EXHIBITION IVO GEORGIEV/IVODOIDE
Четвъртък, 11:30, Национален студентски дом

Вратите на Националния студентски дом се отварят, за да последваме Белия заек до изложбата на Иво Георгиев, ivodoide. Партерният етаж на Дома, който постепенно се установява като едно от местата в столицата с истински смислени събития, се превръща в изложбено пространство. Какво ще видим? Компютърните  графики на Иво Георгиев, като част от арт форума Computer Space. Събитието е със свободен вход, но се изисква предварителна регистрация за получаване на покана.

 

В четвъртък продължаваме с акустиката. Ния (Niya Petrova) и Явор (Yavor Milchev) са отново в града с обновени песни, които ще чуем в Switch като за един подобаващ дебют. Романтика под падащите есенни листа и редовните купонджийски емоции за бара ще са неотлъчно около дебютиращите музиканти, а ние се надяваме да видим и теб сред обичайните фенове на локацията.

 

На 24 октомври ПЕТЪК ни кани на поредното музикантско естетично събитие в бара, на което ще се съберем само истински колекционери и ценители на високите изкуства. Данчо и Павката колекционират плочи от 14-годишни и са натрупали достатъчно, че да прослушат част от колекцията си с нас. Интересното е, че колекциите са доста разнообразни. Ще слушаме фънк – диско – хип-хоп – дръмНбейс – инди, брит поп  и какво ли още не….

Търсиш ново вкусно място в София? Виж нашите суши предложения

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *