В София през уикенда: 13 – 15 септември

София се завръща

0 коментара Сподели:

Този уикенд София се връща обратно на себе си. Градът ни септемврийски изобилства от събития, а времето е все още топло и любопитно към откритите пространства. Приготви се за разпускваческо рандеву из креативните квАРТали и парти дестинациите, а неделя запази за графити битката на годината. Последвай ни.

 

Михаил Новаков със самостоятелна изложба! Сто процента си виждал готините му снимки тук и там, в Инстаграм и онлайн пространството или по изложби и готини събития из града. Този път обаче с удоволствие ще отделим цялото си внимание за проекта му Sweet & Sour Hour, който отразява момента сред грозноватата кисела среда на бързите промени, момента на сладката дрямка, паузата, в която няма значение кое е обект или субект, защото всичко става един еклектичен пейзаж.

 
 

Началото на четвъртия поред любим КвАРТал фестивал отбелязваме в петъчната вечер в бар French 75. Специални адмирации за музикалния избор за вечерта. Доверяваме се на Dj Valeninte a.k.a Валентин Николов – отдавна наложил се на сцената, един от хората, повлияли на KiNK със своите парти сетове преди години. KiNK му връща жеста, посвещавайки му двоен сингъл на име Valentine’s Groove, а втората страна на изданието е с интрото му от Boiler Room в Москва.

 
 

Ако през лятото си изпуснал възможността да присъстваш на емблематичното рууфтоп парти, то сега ти се отваря нова. Rooftop Сonnections са поредица от алтернативни партита на върха на емблематични сгради и пространства в София, които имат за цел да преобразят културния живот на столицата. Този път ще се вихрим на НДК, ела да изпратим поредния топъл залез в компанията на Dope Zoo, Sava и други.

 
 

Събота в КЕВА празнуваме рождения ден на сайта за стрийт култура Асфалт. Специално за събитието са ни подготвили изложби, поп ъп и много музика. Ще ти издадем, че що има градско в София, ще бъде там, а ето и част от артистите – Pliik, Borislava Willnevermadeit, Stalker since 1993, Jojo Georgiev, Emanuil Sergiev, поп ъп с 45 Streets, Pichenca и други и музика от Kxcks, Marin Lalov, Hristomir Smokez Mitev и Mario Yordanov.

 

Sofia Graffiti Battle отново е тук. Тази година стрийт арт битката се завръща на нашето любимо място (паркингa на „Чупа Чупс“ на булевард „Мария Луиза“ 11) и към темата за символите на София. Фестивалът Sofia Graffiti Battle 4 ще предизвика екипите на Sofia Graffiti Tour , 0511 Clothing, трима победители от конкурса за участие и един международен графити артист да изрисуват огромна стена в центъра на София.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *