3 вина, които вдигат летвата на добрия вкус

Когато не знаеш какво да пиеш, си поръчваш Совиньон блан. Сега вече ще знаеш какво да си поръчаш

0 коментара Сподели:

Совиньон блан, или „Диво бяло“, е грозде, произлязло от Франция, което се различава много от останалите бели вина. Според някои ги превъзхожда с тревисти и билкови нотки, свежест и лесното му комбиниране с храна. Това е едно от най-широко разпространените вина в света, но освен на маркетинга Совиньон дължи своята популярност преди всичко на вкуса на хората. Избрала съм 

3 необикновени вина, с които да вдигнеш дивата бяла летва това лято.

Sauvignon Blanc Fresh & Easy
Wеingut Leth

Минерални аромати / Цитруси / Чушка
Сорт: Совиньон блан / Регион: Долна Австрия

Едно от най-популярните и обичани вина в Австрия, изпълнено с цитрусови и тревисти вкусове. Прекрасна комбинация към мазни риби, плътни вегетариански ястия, екзотични салати и козе сирене. Сухо вино, което ще ти държи влага цяла вечер. Можеш да го намериш тук, а иначе бих те посъветвала да опиташ и останалите вина на Weingut Leth – аз само като видя логото им, и поръчвам, без да питам. 

Виж още: Ако ти не отидеш на остров Крит, Крит ще дойде при теб с три вина

Vulcaia Sauvignon
Inama 

Минерални аромати / Цветисти аромати / Цитруси
Сорт: Совиньон блан / Регион: Венето, Италия

Когато Inama започват да се занимават с лозарство преди 40 години, попадат на земя, която е претърпяла геоложки феномен и е уникална със своята почва и характеристики. И тези смели италианци решават да направят обратното на всички очаквания – да засадят най-нетипичния сорт и да позволят тероарът тотално да опитоми виното. Този Совиньон не е като никой друг в света. Опитай го тук.

Виж още: 3 бутилки Ризлинг от 3 прекрасни лозя

Quincy Quartz
Domaine des Ballandors 

Цитруси / Цветисти аромати / Зелен пипер / Тревисти аромати
Сорт: Совиньон блан / Регион: Долината на Лоара, Франция

Това вино произхожда от само 10 хектара земя и не всеки може да се докопа до него. Освен дефиниция за крафт вино това е и дефиниция за плътен френски Совиньон. Освен с черупчести и всякакви морски дарове аз, заедно с група руски учени доказахме миналата седмица, че виното се комбинира много добре и с адаша си – Quincy Jones. Поръчай го от тук.

А в случай, че си пропуснал юлската селекция на Оля Идва: Юли е месец за морска храна и вино

Какво още се случва?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *