3 от най-актуалните брънч места в София

Този път не само ти разказваме, но и ти показваме

  • 13.06.2019
  • от Десислава Павлова

Събота сутрин. Отваряш очи с мъка и в съзнанието ти бавно, но сигурно веднага се прокрадва мисълта, че трябва да хапнеш нещо. Поглеждаш часа, добре де, вече не е сутрин. Градът се е събудил преди няколко часа, първите кафета отдавна са изпити с ярките лъчи, а дори и кучетата вече дремват след сутрешната разходка. Не ти остава нищо друго, освен да продължиш да си лежерстваш – какво ще кажеш за една брънч обиколка?

Ако ни следиш, знаеш, че имаме специално отношение към брънча. Обикновената събота сутрин (добре де, почти обед) лесно се превръща в специална среща с приятели, когато под носа ти се носи аромат на изпечено чоризо, пухкави яйца, пържени филийки или шоколад. А, ето, идват и Мимозите. 

Последвай ни на обиколка из три от най-добрите места за брънч в София и най-новото приключение, на което поемаме – не само да ти разказваме за любимите си места, но и да ти ги показваме. 

БОХО

Няма да крием, че БОХО е любимо място именно за топлите дни на пролетта и лятото. Тихата градина просто ни приканва да прекараме цял обед и следобед в готина компания и вкусно хапване – тук напълно олицетворяват идеята за пълно брънч преживяване. Както бохемският лайфстайл, така и брънчът продължава не само през уикендите – всеки ден и през седмицата можем да опитаме вкусните яйца Бенедикт, пухкавата шоколадова гофрета и останалите предложения от брънч менюто. В БОХО ни посрещнаха, за да ни покажат вкусната страна на почивните дни, но и за да ни намигнат, че малко удоволствие не е излишно дори когато в работните дни ни чакат купища задачи. Както подобава на всяка изпипана брънч концепция не само в България, но и в цяла Европа и Америка, в БОХО компания на палачинките или тостовете правят идеално приготвени Мимози или Бенини. Още една предпоставка да прекараме колкото е възможно повече време тук – from brunch to dinner. 

Wonderland

Познаваме Wonderland като място за десерти и коктейли, но и брънчът със сигурност не е за изпускане. Нещо повече – страната на чудесата отваря вратите си, за да ни приветства в един свят на чудни сандвичи, божествени яйца и магически напитки. Всяко предложение, което опитваме, крие необикновена изненада – течен център от ароматни тропически плодове в десертите, автентични сирена или сосове в сандвичите или свежо песто за яйцата. Тук менюто е различно всяка седмица, а за да бъде удоволствието пълно, ви съветваме да пробвате вкусотиите от брънча с подходящо избран коктейл. Пригответе се да се завърнете в детството или на онова мечтано място, за което сънувате дори с отворени очи.  

Фабрика Дъга 2

Фабриката, ех, Фабриката! Аромат на кафе се носи из цялата улица „Шейново“, когато пристъпваме с бодра крачка напред, сигурни, че ще се „удавим“ във вкусове. Мекички, пържени филийки, яйца, тостове – брънчът тук ни напомня за уютна семейна закуска в неделя сутрин. Разбира се, малко са тези, които могат да приготвят по този начин мекиците – емблематични за мястото, в домашни условия. Компания им правят вкусни сладка и българско сирене, а кафето е повече от задължително за страхотно начало на деня. Във Фабриката ще те посрещнат като у дома – с незабравими аромати и вкус, за  който след това още дълго ще разказваш.

Споделяме ти още няколко места за брънч в София

Weekend brunch

Какво още и къде се случва в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв