Наоми срещу Haiyan

Наоми в подкрепа на засегнатите от тайфуна Haiyan

  • 19.11.2013
  • от Вяра Чолакова

Бруталните разрушения, които най-силният тайфун, измерен някога в човешката история, нанесе в началото на ноември на Филипините, са неописуеми. Цели градове изчезнаха, засегнатите са близо 12.9 милиона души, а жертвите са над 10 000.

И докато световната общност не спира да изпраща хуманитарни помощи и специалисти, които да помогнат на засегнатите райони, едно от любимите ни лица от модния подиум се включи в инициативата за набиране на средства към Червения кръст.

Наоми Кембъл, която редовно организира благотворителни кампании, откакто откри фонда Fashion For Relief през 2005-а, получи световно признание, след като събра немалка сума за пострадалите от урагана Катрина и земетресението в Хаити.


Сега супермоделът е поел инициативата за подпомагане на засегнатите от супертайфуна Haiyan. Ограничен тираж фотоси, дело на John Paul Pietrus, фотограф от филипински произход, загубил родния си град и голяма част от приятелите си, се предлагат на неговия сайт.


Кадрите на топмодела, превърнал се в символ на необятната женска красота и съпричастност, се продават за 20 паунда изцяло благотворително, а събраната сума е дарение за фонда на Червения кръст за пострадалите от бедствия.