Любимо място в града: Немски Коледен Базар

Домът на греяното вино, вкусните ястия и сплотения коледен дух

0 коментара Сподели:

От всички дати в календара, белязани в червен цвят, има една, която чакаме с нетърпение. Чистотата на този празник, способността му да събира хората, да променя атмосферата в приказна еуфория с аромат на портокалови кори и канела и да буди любовта под всеки покрив… неслучайно отброяваме дните до това време от месеци назад.

Коледа просто е доброто, от което всички се нуждаем, за да повярваме, че можем да бъдем заедно.

Заедно можем да бъдем и на уютното коледно събитие, родено от тази идея, което ни събра още на 23 ноември. Немският коледен базар в Градската градина на София /площад Батенберг/ „отвори врати“ преди броени дни и вече е гостоприемен домакин на много (не)случайно разменени усмивки. Традициите съществуват, защото са в сърцата ни, и точно по тази причина присъствието на малките дървени къщички също се превърна в такава. За осма поредна година празнично украсеният мини град се настани в центъра на столицата, а под светлинките на всеки отделен покрив ни очакват типични за немската кухня ястия, топло вино, лакомства за най-малките и тематични ръчно изработени сувенири.

Това обаче не е всичко. Освен с кулинарни изкушения и греяно вино духът на посетителите ще бъде подхранен и с ежедневна културна програма, включваща музика на живо, различни изпълнителни, театрални куклени постановки, концерти на малки таланти и зона за анимация и забавления за още по-малките приятели, благотворителни фондации и, разбира се, най-желания от децата гост – самия Дядо Коледа с препълнения си с подаръци чувал. 

Наред с всички добрини, които ни очакват до 23 декември, има една, на която ни се иска да поставим фокус и

заедно да подадем ръка на доброто.

Всяка година Немският коледен базар предоставя безвъзмездно сцената и територията на базара на фондации, занимаващи се с благотворителност, и подпомага конкретна социална кауза чрез събиране на дарения. В тазгодишното му издание участие ще вземат 15 различни фондации, сред които I Can Too, Звезда на надеждата и Майко мила!. Нека отворим сърцата си и направим празника още по-топъл, давайки частица сила и вяра на тези от нас, които са в неравностойно положение, страдат от тежки заболявания и имат нужда от нашата помощ. Все пак Коледа е символ на споделеното добро в нас…

Немският коледен базар в столицата очаква своите посетители всеки ден между 11:00 и 22:00 часа до 23 декември включително, а ако искаш да научиш малко повече информация за събитието и културната му програма – можеш да го направиш тук

5 събития за след работа

6 идеи за коледен подарък за него

Какво се случва в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *