По-алтернативните фестивали в Румъния за лято 2018

Представяме ти най-обещаващите 5 летни музикални събития в съседна Румъния, които грабнаха вниманието ни

0 коментара Сподели:

Дааа, майският Sunwaves свърши толкова отдавна, че на нас пак ни се дотанцува. Затова в следващите редове ще ти представим най-обещаващите 5 летни музикални събития в съседна Румъния, които грабнаха вниманието ни. Не, няма да ти разказваме за гранд фестивалите Electric Castle, Untold, Neversea и прочее. Това лято сме решили да избягаме от масите и

да се потопим в ъндърграунд дебрите на електронната музика и румънската природа.

Време е да изключим телефоните и да включим сетивата си. Готови ли сте за нови музикални приключения? Ето и нашите предложения:

Picnic Fonic, 8-10 юни
Гората Банеаса, северен Букурещ

Перфектният избор за авантюристите по душа, но урбанисти по призвание – или иначе казано – за градските чеда. Въпреки че е едва на 20 минути от центъра, фестивалът позволява на човек да се откъсне от забързаността на ежедневието и да се потопи в една различна атмосфера. Представи си „София диша“, но подплатена с много солидна тридневна музикална програма. Зони за отдих, базар с авторски дрехи и аксесоари, винил магазин, графити и, разбира се, хипстърско street food кьоше. Защото що за фестивал би било без бургер от киноа с рукола и дресинг от нар, нали? А музиката… Тази година публиката ще се радва на хаус легендите DJ Sneak и Phil Weeks, маестро Andrey PUSHKAREV, любимата ни tINI, техно гуруто Mathew Jonson, както и на каймака на румънската музикална сцена – Rhadoo, Praslea, Barac, Cap и много други.

Dor De Munte, 23-24 юни
Пояна Брашов, окръг Брашов

Интимно, китно, завладяващо. Това е определението за Dor De Munte – перлата на трансилванския електронен парти небосклон. Въпреки че капацитетът на фестивала е около 3000 души, в нито един момент човек не се чувства притиснат или без простор. Уникалната природа и въздух наоколо (пре)зареждат с позитивна енергия, а безкомпромисната музикална селекция допълва чувството на пълен екстаз. Лайнъпът за тази година все още не е официално обявен, но едно пиленце ни каза, че песен за ушите ни ще бъдат Cezar, Priku, SIT, Gescu, Barac, Herodot и други.

Ако това не ви е убедило, то със сигурност спиращите дъха гледки по пътя към Пояна Брашов ще. Замъците в Синая и Рашнов, а и самият град Брашов са запленяващи сами по себе си. Тръгвайте, после ще ни благодарите!

Dakini Festival, 27 юни – 1 юли
Плаж Тузла, окръг Констанца

За втора поред година дивите плажове на Тузла ще привлекат свободомислещите, приключенски и приятелски настроени хора, жадуващи за едно незабравимо колективно изживяване. В петте дни на фестивала ще се проведат над 80 различни йога класове, семинари, лекции и медитации. Музикалното оформление ще се простира стилово от ембиънт и чилаут, през експериментални лайфове, до транс, техно и хаус. Над 120 са потвърдените изпълнители, сред които и имената на Gaudi – Allstars Orchestra, Prem Joshua & Band, Ott. Live, AES Dana Live, Solar Fields, Ace Ventura by Yoni Oshrat, Alpha Portal, Astrix, Arcek, Asura, Juno-Reactor, Technical Hitch, Eat Static, DJ Emok, Goasia, Sideform, DJ Tsubi, MerKaBa, Ada Kaleh, Petre Inspirescu, Tulbure и много други.

Waha Festival, 12-17 юли
Батании Мари, окръг Ковасна

5 дни и нощи, 5 сцени – музика, йога, изкуства, арт инсталации, пърформанси, много усмивки и позитивна енергия. Това е Waha. Вече седма поред година това вълшебно кътче, сгушено в Трансилванските Карпати, оживява под ритмите на внимателно селектирани ъндърграунд артисти. Този юли ще се потопим в истинско природно и музикално вълшебство, поднесено ни от Rhadoo, Praslesh, Vera, Sedee, Psykovsky, Kindzadza, Son Kite и Minilogue проектите на Marcus Henriksson, Etnica in Dub, Pleiadians, Cosmosis сет с китара на живо, Noise Gust, Master Margherita, Dengue Dengue Dengue, Martha van Straaten и много други.

Ако искате да направите приключението си още по-незабравимо, кривнете от главния път и се насочете към Трансфарагашан. Неслучайно това 90-километрово трасе е първенец в World's Best Road Trip класацията на Top Gear. Усилието си заслужава!

3 Smoked Olives, 25-29 юли
Силистра – Калараши, българо-румънската граница

Освен с прекрасните гледки и уникалната атмосфера фестивалът ни печели и с това, че е най-близко разположеният до България от всички изброени досега. И за да са сме по-точни, намира се само на една лодка разстояние от Силистра. Локацията е остров Братул, който разкрива красотата си напълно само през юли и август, когато нивото на река Дунав е достатъчно ниско. Да, остров – истинско парти на остров!

Като добавим и имената на Golan, Ada Kaleh, Ion Ludwig, Andrey Pushkarev, Clovis, Dan Andrei, Herodot, Lamache, Miss I, Raha, Sedee и компания, получаваме една повече от обещаваща формула за незабравимо изживяване. Така че стягайте хамаците и слънцезащитния крем, вземете доброто си настроение и лосиона против комари и напред към Румъния!

Още фестивални вълнения ще намерите тук.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *