Trick or Treat

Разни хора, разни фетиши...

  • 22.10.2013
  • от Станислава Коцева

Това може би не го знаете: Фетишът е неодушевен предмет, който, според представите на вярващите в това, притежава свръхестествени свойства. Най-разпространени фетиши са амулетите и талисманите. В преносен смисъл фетиш е това, което е предмет на безусловно признание, сляпо преклонение.

А това със сигурност го знаете: По-късно в психологията навлиза понятието сексуален фетишизъм, който бива класифициран като парафилия. В този случай фетишът се явява предмет (също част от тялото или миризма), който е обект на сексуална възбуда.

След обиколка на полупразните четвъртъчни извънсезонни заведения, завършила със заключението, че вкъщи и музиката, и компанията, и алкохолът по това време на годината са по-качествени, се озовахме пред гигантската плазма уж да гледаме филм. Гледахме. Беше с чисто образователна цел, никакви задни мисли. Просто огромният телевизор, джинът и тоталната ни разлигавеност ни крещяха ПУСНЕТЕ СИ ПОРНО. Петнадесет минути гледахме сребърните сандали на някаква жена, перфектния й педикюр и известна част от глезените й. Първите пет умряхме от смях. Вторите пет ни стана ужасно скучно и през десет секунди проверявахме горния ляв ъгъл на екрана дали наистина това е от забранените канали. И третите пет започнахме да се чудим кой е този, който ще се възбуди от това. Няколко месеца по-късно получих есемес: „Възбуден съм, моля те, прати ми снимка на крачетата си, за да свърша.“

Разгледах какво предлага интернет пространството като видове фетиши. Някои искрено ме разсмяха, други ми обърнаха стомаха, а трети дори малко ме възбудиха. Те са ужасно много, ужасно разнообразни и са навсякъде около нас. Абсолютно всеки един от нас си има по един малък (или не чак толкова малък) фетиш. Някакъв процент на перверзност, вариращ от съвсем кротка до тотално извратена. Повечето от нас дори не подозират, но обичат да се изказват крайно. Когато чуеш, че някой се възбужда от кръв, счупени крайници или сьомга, казваш „долен фетишист”, а когато е шампанско, леко пошляпване по дупето и сметана, е адски секси. Да, дарлинг, секси е, но пак е фетиш. Честито, и ти си „долен фетишист”.

Всеки има право на своята извратеност. И слава богу, иначе Е. Л. Джеймс щеше да умре от глад. Хората се намират един друг и това, че докато ти слушаш Моцарт (надали), когато правиш секс, а те гледат конкурс за дебелаци, дърпащи тирове, не ги прави нито по-лоши, нито по-различни. Пука ли ти, че онзи с вратовръзката, който ти отпусна последния кредит, се възбужда, когато вижда някой да повръща, или че женичката, от която си купуваш хляб всяка сутрин, харесва само мъже с липсващи крайници? Не трябва да ти пука. Както и на тях не им пука, че ти обичаш гаджето ти да те снима, докато те чука, или да те погледне в очите и да ти каже: Fuck you. Фетишите са част от връзката между двама души. Както можете да си съвпадате или не по всичките други критерии, така можете да си съвпадате или не по фетиши. Както с интересите – не си длъжен да ги харесваш, одобряваш или споделяш, но нямаш право и да ги съдиш. Просто минавай нататък и можеш само да стискаш палци този садист да си намери подходящия мазохист.

Сексът е един малък различен свят в нас. Всеки има право да прави каквото си иска в този свят и ако на теб нещо в света на човека до теб не ти харесва или не ти е достатъчно, няма нищо по-лесно от това да го напуснеш. За всеки влак си има пътници. Не можеш да прекараш живота си с човек, чиито извратености не съвпадат с твоите, остави го да си намери някой, с когото да си пишкат един върху друг и да бъдат щастливи. И не, те не са само при мъжете! Не, те не зависят от зодията! Не, те не издават характера! Не, това не означава, че имаш сексуални отклонения! Ползвай си ги със здраве ТАМ, КЪДЕТО ТРЯБВА!

Ако си на правилната вълна виж как нюйоркчани сравниха порното със секса в спалнята ти.