Кейт Белм и хипстърите на Берлин

Мръсници обитават берлинския ъндърграунд, Кейт ги снима

  • 20.10.2017
  • от Биляна Славейкова

В тийн периода си Кейт е била от онези момичета, чиито стаи са заринати от списания. Но за разлика от повечето лолитки тя не искала да стане модел, а фотограф. С хирургическа точност и невинен фанатизъм Кейт отрязвала любимите си страници и ги събирала в отделна колекция, която още пази.

Оборудването й е един Canon серия G, Nikon D3 и понякога полароид. Кейт се определя като абсолютен скаут за локации. Разказа ни, че обожава да обикаля из Берлин, а най-интересните  места, на които попада, често са западнали барове и евтини хотели. Освен това тя обожава да заема апартаменти на приятели и да ги превръща в терен за снимки. Отново заради манията си по странни локации Кейт е от фотографите, които работят с малко, компактно осветление, което лесно да местят от едно на друго място.


Колкото до хората, които обича да снима, Кейт споделя, че не я интересуват красиви, напудрени лица, а по-скоро такива субекти, които имат присъствие и не се страхуват от обектива. Именно по тази причина в момента се е запалила да снима млади берлински художници и актьори, които определено нямат притеснения от апарата. Те полудяват! – каза Кейт, а това сто процента води до страхотни кадри. Красиви момичета и момчета, диви и интересни, които носят лудостта на града и времето.

Стила си на снимане описва с думите забавно и бързо. Казва, че откровено я ужасяват моментите, когато има страхотни възможности за странни снимки, но се налага да се придържа към нечия идея или формат. Кейт казва, че основната й грижа по време на сесия е да създаде връзка между нея и модела, и въпреки че смята, че разбира доста от мода, оставя тази част на стилиста, просто защото всеки трябва да си знае ролята.

Всички кадри, които Кейт ни показа, са заснети през последната година. На някои от тях локацията е къщата на 90-годишната баба на фотографката. Кейт разказа, че именно по време на тези снимки е страхотно шоу, защото баба й не спира да си вре носа навсякъде и да казва на стилиста, какво да прави.