Пусни се по течението

Двудневен фестивал открива рафтинг и каяк сезона в Кресненското дефиле

  • 14.03.2018
  • от Симона Пенчева

Ентусиазирани сме още от момента, в който чухме за втория Outdoor & White Water Fest. С още по-богата спортна и културна програма събитието е отворено за всеки желаещ да опита от адреналина и екстремното усещане, което ражда срещата на планината и реката.

Фестивалът е със свободен достъп и очаква да посрещне над 1200 ентусиасти. Приготвили са ни целодневна програма, включваща разнообразие от спортни активности сред природата.

Рафтинг, велопоход, стена за катерене, летене с парапланер, пейнтбол, игри и курсове за начинаещи, хапване и пийване…

Ако това не ти е достатъчно да започнеш да стягаш палатката, ще ти издадем и още нещо. Приготвили са ни и музика на живо с DJ Vankata The Turntablist и айляците от Faces Bandи, както и прожекции на тематични филми. Възползвай се от момента и се запиши с отстъпка. За най-малките пък ще има състезание по катерене на стената в кемпа, която по традиция се превръща в любима на децата. Надпревара по слаклайн ще се проведе в непосредствена близост до стената за катерене, сред шарената сянка на иглолистните дървета, палатките и цветната хамачена градина на Айляк хамак. А освен всичко останало ще можеш и да полетиш с клуба по парапланеризъм SkyCamp, чиито опитни тандемни пилоти ще издигнат високо във въздуха, за да ти разкрият невиждани гледки над величествения Пирин и отвъд границите на страната, към планините, морето и езерата на Гърция и Македония. 

Ако си любител на природата или се чудиш как да дадеш малко свобода на душата си, тук е мястото.

Можеш да се включиш в актуалните дискусии с уважавани личности от света на екстремните спортове, както и да се запознаеш с местния поминък и обичаи, всичко това сред величествената красота на Кресненското дефиле.

Домакин е Център за приключения и рафтинг кемп Адвенчър Нет, а датите са уикендът на 31 март и 1 април. Уютен палатков лагер, сгушен сред иглолистните дървета и край реката, ще те подслони, за да се потопиш изцяло в планината. Ако все пак предпочиташ удобствата на дома, ще можеш да избереш нощувки в къщи за гости в непосредствена близост в Симитли, Кресна и региона.

Наред с настроението и фестивалния дух Outdoor & White Water Fest популяризира туризма, екстремните спортове, активния отдих и местния поминък и продукция  в района пред една широка аудитория, от която всички ние можем да бъдем част.

Ето как да стигнеш до Център за приключения  и рафтинг кемп Адвенчър Нет: на 120 км от София по магистралата  Е79 за Гърция, непосредствено след втория тунел от Благоевград, отбивката вдясно - GPS: 41.834594,23.15307

Само 10 минути на ден, а толкова значими, че да променят останалите 50 минути от часа, останалите 23 часа от денонощието, останалите 364 дни от годината.