Insta Weekly: всекидневните неволи на едно синьокосо момиче

Представяме ти нова рубрика от @bibicantdraw, в която всяка седмица ще ти показваме по един художник/илюстратор от Instagram, който си заслужава да следваш.

0 коментара Сподели:

Пруданс е илюстратор от Белгия, чиито комикси набраха изключителна популярност през изминалата година. Следват я повече от половин милион акаунти в Инстаграм, а нейната героиня със синя коса и космати крака е силно разпознаваема и запомняща се.

     

Стилът, който Пруданс използва най-често, е съпоставка между нейния персонаж и останалите, като под “останалите” тя най-често рисува стилни красавици, на които всичко им се получава и са безупречни във всяка ситуация.

Нейното геройче обаче не е така перфектно и именно в това му е чарът, много от нас се припознават в непохватността му и в забавните проблеми, с които се сблъсква.

Друг повтарящ се мотив в илюстрациите е паралелът между “Как си го представям” и “Как е всъщност”. Тя рисува два погледа към една и съща ситуация, като, разбира се, реалността е съпътствана с комични проблеми.

Въпреки че главната цел на комиксите е да развеселят публиката, Пруданс не се страхува да засегне и сериозни теми, като равенство между половете, имиграция, депресия и други. Тя също така често рисува персонажа си с коремче, стрии, малки гърди, космати крака, за да вдъхнови последователите си да харесват и приемат телата си въпреки малките несъвършенства. Нейните илюстрации са много обичани заради факта, че всички ежедневно се опитваме да покрием нереални стандарти и представи, много от нас не успяват, но Пруданс показва, че не е страшно да си различен и не трябва да се състезаваме постоянно с очакванията на другите.

Скоро ще излезе първата ѝ книга, може да прочетете повече за нея на сайта ѝ тук, а Инстаграм акаунта ѝ може да видите тук.

За още разпускане в Instagram, надникни тук.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *