Пушене без дим? Да, IQOS.

Технологичните иновации променят представи

  • 18.12.2017
  • от редакторите

Дори пушачите признават, че понякога димът е твърде дразнещ. По всичко личи, че те са склонни напълно да се откажат от него, особено ако липсата на дим означава значително намаляване на вредните вещества.

Това е намерението на гиганта „Филип Морис“ с новата им разработка IQOS, която представлява система за нагряване на тютюна без горене и съответно без дим. Оказва се, че процесът на горене е основният виновник за отделянето на много вредни вещества при пушене, които водят до сериозни заболявания.

IQOS позволява горенето да бъде заменено с прецизно нагряване на тютюна до 350 градуса, при което вместо дим се отделя пара.

За радост на пушачите  необходимата доза никотин е налице, така че нововъведението на „Филип Морис“ е една по-добра алтернатива за заклетите привърженици на тютюна, които просто не искат да се откажат от своя навик.  Технологията IQOS е плод на дългогодишна развойна дейност и зад нея стоят наистина главозамайващи вложения под формата на пари и труд. За 3 години компанията е регистрирала над 7000 патента, а още 6500 са в процес на регистрация. Изразено в още цифри, това означава вложени 3 милиарда долара и трудът на над 400 научни експерти в центровете в Швейцария и Сингапур.

IQOS вече се продава в над 30 страни и има всички шансове да промени живота на 1,2-та милиарда пушачи по света - приблизително колкото са водачите на автомобили на Земята. На пушачите - добре дошли в света на високотехнологичното бъдеще без дим!

Ако си природно настроен, виж как това може да се отрази добре на твоята коса.