5 събития за маса

Креативна селекция на събитията тази седмица

0 коментара Сподели:

Тази седмица забравяме за диетите и се впускаме на кулинарно приключение. И без друго късите панталонки не смеят да се покажат от гардероба. Ще си направим куп вкусотии, включително и занаятчийски сладолед, но няма да забравим и напитките – от еспресо, през вино, та чак до джин. Казваме както в приказките „три дни яли, пили и се веселили“ и започваме.

DISASTER TO MASTER SPECIAL EDITION: GIN COLLEGE С ДЕЗМЪНД ПЕЙН

Дезмънд Пейн можем да опишем с две думи: джин гуру. С повече от 45 години опит в производството на напитката и над 20 като master distiller на Beefeater, този човек определено има какво да те научи за приготвянето на джина. Именно така смятаме да прекараме вторника, като компания ще ни правят не е един, а двама наши шампиони в Beefeater MIXLDN.После да не се изненадваш, ако ни срещаш цяло лято с джин в ръка!
Кога: 16 май; вторник, 18:30 ч.
Къде: Gallery 2.0, ул. „6 септември“ №26
Вход: €14

ДИСКРЕТНИЯТ ЧАР НА РОЗЕТО

Розето е перфектната напитка за този сезон, затова грабвай приятелките и хайде на дегустация! Вината с цвят „бедро на уплашена нимфа“, какъвто е точният нюанс според изследователския институт по розето в Прованс, ще бъдат цели 33. Така че предлагаме ти да не си правиш други уговорки за вечерта, а ако успееш да си издействаш и по-късен старт на следващия работен ден – още по-добре.
Кога:16 май, вторник, 18:30 ч.
Къде: PhotoSynthesis, бул. „Васил Левски“ №57
Вход:15 лв., с предварително записване

ФРЕНСКА ВЕЧЕР С GINGER GROOVE

Ако си настроен на по-романтична вълна, защо не се отбиеш до Париж? Или поне ела на тематична вечер в Morino Urban Wine & Dine, където ще чуеш едни от любимите ни френски парчета, изпълнени на живо от Ginger Groove.И понеже сме ти обещали, че масата няма да остава празна, можеш да разчиташ на компанията на френски кулинарни специалитети. Oui!
Кога: 20 май, събота, 20:30 ч.
Къде: Morino Urban Wine & Dine, пл. „Македония“ №1
Вход:10 лв.

ЕСПРЕСОЛОГИЯ, КУРС ЗА ЕСПРЕСО МАНИАЦИ

Ако искаш да се научиш как да си приготвяш сам перфектно еспресо, това е курсът за теб. Едва ли има по-добри специалисти по темата от експертите на DABOV Specialty Coffee. Курсът ще трае 3 часа и след него ще можеш да се похвалиш със завидните си умения, а човекът, който се буди сутрин до теб, направо ще те благославя.
Кога: 20 май; събота, 10:30 – 13:30 ч.
Къде: DABOV Specialty Coffee, ул. „Любен Каравелов“ №58
Вход: 100 лв., с предварително записване

КУРС ЗА ЗАНАЯТЧИЙСКИ СЛАДОЛЕД

В неделя се молим за слънце и отиваме да приготвяме занаятчийски сладолед. Естествено, ще се учим от едни от най-добрите, а именно – Gelateria Naturale. Съвсем навреме за лятото ще се научиш да забъркваш сорбета и гурме сладоледи, без да се чудиш колко ще нарасне талията ти. Съставките тук са натурални, а по време на курса ще можем да си поговорим и за хранителните качества на любимото ни лятно изкушение.
Кога: 21 май, неделя, 10:00 до 15:30 ч.
Къде: CoKitchen, ул. „Черковна“ №38
Вход: 69 лв., с предварително записване

Прегледай този месец къде какво се случва.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *