В София през уикенда – 11-13 ноември

Какви да ги вършиш в София през следващите дни

0 коментара Сподели:

Тези дни ще са си истинско предизвикателство с тази мъгла навън, но едва ли ще се предадем пред времето, още преди началото на същинската зима. Наспиваме се и се опаковаме добре, след което се впускаме в съботно-неделни приключения из града.

ДНИ НА ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВАТА
ПЕТЪК, СЪБОТА, НЕДЕЛЯ; АУЛАТА НА УАСГ

„Дни на предизвикателствата“ предизвикават уикенда ни да стане с една идея по-интересен. Най-големият фестивал за екстремни спортове, туризъм и екология ще се проведе между 11 и 13 ноември вече по традиция в Аула „Максима” на УАСГ и е събрал в програмата си онази авантюристично настроена част на обществото ни, която цяла година е трупала подвизи и в края на ноември ги споделя в разкази, снимки и филми с всички останали. В уикенд дните ще има разнообразни лекции, презентации, работилници и прожекции на вълнуващи приключения.

СЕКСОЛОГИЯ: „ПАНАМА“
ПЕТЪК, 22.22, ДОМ НА КИНОТО

Филмът поставя въпроса за сексуалността в наше време – в какво се е превърнала, така ли изглежда и за кого изглежда така. Паралелно с това върви въпросът за общуването и за връзката със себе си. Можем ли въобще истински да се свързваме с другия, когато животът ни се измерва в лайкове, клипове, свирки, т.е. когато не сме свързани със собствените си чувства и вътрешен свят. Филмът замисля и предизвиква дискусия, която след филма ще бъде в присъствието на доц. Румен Бостанджиев – един от най-добрите сексолози и психотерапевти у нас.

START UP JOB FAIR
СЪБОТА, 11.00, betahaus

Startup Job Fair е събитие, което за трети път ще срещне стартиращи компании с хора, които да се присъединят към екипа им и да допринесат за реализирането на идеите, иновационните проекти и цялостното им развитие. Така че инвестирай съботата си в твоето бъдеще и мини през споделеното пространсто на betahaus, където ще имаш един цял ден да се запознаеш с иновативни компании и възможностите да се включиш към техните екипи. Участието е безплатно, изисква се регистрация обаче.

МУЗЕЯТ Е МЪРТЪВ, ДА ЖИВЕЕ МУЗЕЯТ
СЪБОТА, 17.00, СГХГ

Въпреки многократно провъзгласяваната му „смърт“ – било то в контекста на обтегнатите отношения на модернизма с музейната институция или пък от позицията на постмодерната институционална критика, музеят продължава да се преражда. В своята безплатна лекция на тема „Музеят е мъртъв, да живее музеят. Интервенции на съвременното изкуство в пространството на музея“ Светла Казаларска ще мине през разнообразни примери за интервенции на съвременното изкуство в пространството на музея и ще илюстрира възможните нови превъплъщения на музея и социално-критическия му потенциал.

STREET CHEFS НА 1
НЕДЕЛЯ, 17.00, STREET CHEFS

Уличните готвачи навършват една година и по този повод ще си спретнат вкусно тържество в неделя. Точно преди 12 месеца Street Chefs паркираха своя сребрист Airstream в свободното пространство на ъгъла на ул.Парчевич и ул. Ангел Кънчев и честно казано изненадаха всички, които си мислеха, че подобен бизнес на колела няма бъдеще у нас. Супер успешният им проект качи на друг левел Street Food културата и това определено е постижение, което заслужава да се полее. Затова по повода – безплатни бургери, коктейли, музика и кино… естествено, на улицата.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *