В София през уикенда – 14-16 октомври

Какви да ги вършиш в София през следващите дни

0 коментара Сподели:

Аромат на тиква и печени кестени.
Всичко се променя и сменя цвета си.
Месец, в който имаме време и за повече творчество.
Гледаме какво се задава през следващите два дни и ни става едно такова… особено приятно, че сме в София. Ето защо…

HARLEM JAZZ
ПЕТЪК, 22.00, STUDIO 5

Още в петък се пренасяме на 125-а улица, но този път в района на западен Харлем, където се намира Apollo Theatre. На тази сцена са започнали кариерата си Ella Fitzgerald, Billie Holiday, Stevie Wonder, Aretha Franklin, Sarah Vaughan, а през 1962 г. James Brown записва албума Live at the Apollo, който се превръща в един от най-важните за соул и фънк музиката! Harlem Jazz е поредица от концерти, която пресъздава музикалната атмосфера на джаз сцената в Харлем, Ню Йорк, през 60-те години на миналия век. Експлозивна комбинация от фънк, калипсо и ударна доза грууви boogaloo!

ФЕСТИВАЛ НА ВИНОТО
СЪБОТА, 13.00, BULGARIA MALL

След есенния гроздобер идва време за хубаво вино! А този уикенд то ще ни чака на ниво партер в Bulgaria Mall, където богата палитра от винени вкусове от чужбина и страната ще бъде представена на посетителите на търговския център. Наред с големите имена във винопроизводството ще вземат участие и редица нови изби, които гостоприемно отварят врати за любителите на божествената напитка. И тази година във Фестивала на виното ще се включат участници от Българската асоциация на независимите лозаро-винари, както и шеф Станимир Радичев, който ще представи своите уникални сирена с трюфели – идеалното допълнение към богатството от винени вкусове. Най-хубавото обаче е, че входът на това страхотно събитие е свободен за всички желаещи да се насладят на разнообразието от вкусове и аромати.

ЕСЕНЕН БАЗАР НА ИЗКУСТВАТА
СЪБОТА, 11.00, SOFIA LIVE CLUB

На тазгодишният есенен базар на изкуствата ще можеш да влезеш в час с новите есенни колекции на авторите на ръчно изработени бижута, дрехи, аксесоари, плетива, лампи, детски играчки и др. Ще можеш да подсилиш съботната си аура с вкусни сладкиши и ръчен шоколад, както и с български и японски чай или пък да й направиш снимка – чрез аура камерата – нанотехнология за визуализиране на човешката биоенергия. Каквато й да е причината, която си намериш, за да врътнеш едно кръгче до подлеза на НДК, то със сигурност ще ти дойде добре да се докоснеш до цялата тази творческа енергия.

FIKA + COZY AFTERNOON MARKET
СЪБОТА, 11.00, COSMOS COWORKING

В cosmos изповядват религията на уюта, а есента е точно такъв сезон. Ето защо тази събота в центъра на уютния следобед в cosmos coworking ще бъде шведската традиция Fika за пийване на кафе със сладки. За печивата ще се погрижи Иван Милтядов, който познаваме покрай проекта Blue Birds, който вече има сериозна селекция от вкусни неща, които ще приготви специално за маркета. На пълната магия на Fika ще се отдадем в бара на cosmos, където ще ухае на канела, шоколад и есен в комбина с ароматното кафе на Chucky's, докато брандове като ODDS, HYGGE, I/tems, магазин „Шипка“, Bogdanin Brothers, Dlirium Brand, MRUN GURU ще презентират най-новите си неща.

АКТЬОРИ СРЕЩУ ПОЕТИ
СЪБОТА, 20.00, ТЕАТРАЛНА РАБОТИЛНИЦА „СФУМАТО“

В съботната вечер в камерната зала на на Театрална работилница "Сфумато" актьорите Нено Койнарски, Неда Спасова, Асен Кобиларов, Станислав Кертиков, Стилян Желязков, Веселин Петров и поетите Стефан Иванов, Иван Димитров, Димитър Кенаров, Калоян Праматаров, Галина Николова, Марин Бодаков ще покажат нагледно приликите и разликите между авторското четене и актьорското изпълнение на поезия. Публиката ще реши изхода от своеобразната словесна схватка, епичен сблъсък, чийто водещ ще е Лилия Гелева.

ИЗЛОЖЕНИЕ „ЗДРАВЕ И КРАСОТА“
ОТ ПЕТЪК ДО НЕДЕЛЯ, SOFIA RING MALL

Здравето и красотата си уреждат среща в Sofia Ring Mall от 13 до 16 октомври. По време на B2C Health & Beauty Expо ще бъдат представени топ продукти и услуги за здрав дух в здраво тяло, като сред тези, които ще предложат най-ефикасните и достъпни решения за здраве и красота, са SOpharmacy, АрминаБио, True results, Roche Diagnostics, Abopharma, клиника „Оскар“, Ecopharm, Pulse Fitness & Spa, Bioconcept, Handmaids Cosmetic, Dr. Biomaster, Biotrade и др. На изложението ще се предлагат и специални отстъпки, ваучери, карти за намаления, така че ако имаш път натам, съветваме те да се възползваш.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *