Събитията с вход свободен през октомври

Десети месец е тук, пълен с експерименти. Виж какво ще те вълнува идните дни напълно безплатно

0 коментара Сподели:

Първите облаци и първите капки дъжд не са причина да си оставаш по-често вкъщи. За да разнообразиш дните и вечерите си, при това напълно безплатно, събрахме няколко интересни събития тук:

Импровизирай това

Improduce Me! Theater е комедийно шоу, в което ти задаваш сюжета. Актьорите импровизират върху предложения от публиката. Инициативата е нова и ще можеш да ги откриеш в Yalta club Art Room на 12 и 28 октомври от 20 часа, а ако искаш да следиш и следващите им представления, гледай на страницата.

Кино

Както всеки месец, и този не остава без дежурните безплатни кинопрожекции. За феновете на седмото изкуство от НАТФИЗ и от Японската фондация в България са подготвили панорама на японското кино. Пълната програма и повече информация за петте филма можеш да намериш тук.

Ледена пързалка

Можеш да се порадваш на безплатно каране на кънки през целия ден на 14 октомври в Парадайз мол. Наточвай кънките и преди да тръгнеш, се запознай с програмата на пързалката във Фейсбук събитието.

Eye contact

 

Ако в събота на 29 октомври се разходиш по „Витошка“ между 4 и 7 часа, ще имаш възможност да наблюдаваш, а защо не и да участваш в експеримента „Очи в очи с непознат“. Идеята е хората да споделят минута на човечност, взирайки се в очите на непознат. Ако искаш да участваш, трябва да се подготвиш с удобна постелка за сядане и табелка с надпис "Къде отидоха човешките отношения? Споделете 1 минута на зрителен контакт с мен, за да разберем…", а принципът „колкото повече, толкова повече“ важи с пълна сила. Можеш да поканиш колкото искаш хора да прекарат една минута, взирайки се в очите ти. Ако искаш да се научиш от най-добрите на изкуството да гледаш хората в очите, можеш да видиш и тук.

Изкуство

Ако модерното изкуство ти харесва, но не ти е съвсем ясно, то на 6 октомври ще имаш възможност да научиш повече за легендарния „Черен квадрат“ на руския авангардист Казимир Малевич. Лекцията по темата ще се проведе на 6 октомври от 19.00 във ФотоСинтезис Арт Център. Повече за лектора можеш да намериш тук.

 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *