В София през уикенда – 30 септември – 2 октомври

Какви да ги вършиш в София през следващите дни

0 коментара Сподели:

Октомври ни влиза ударно с цял списък от неща за правене през идните дни и мнооого слънце. Лавираме между зелените събития, базарите и нощните запивки. Време има за всичко.

ЗЕЛЕНИ ДНИ
ГРАДИНКАТА НА НАРОДЕН ТЕАТЪР, ОТ ПЕТЪК ДО НЕДЕЛЯ

Седмото издание на ежегодния фестивал-изложение „Зелени дни“ събира над 30 изложители на натурални храни, напитки и козметика, интересни дестинации за пътуване в България, зелени къщи, магазини за планинска екипировка и къмпинг. Своето място ще намерят и редица организации, представящи своите каузи и зелени идеи.

Ще има и изнесени събития на локации като Дом на киното, Клуб на пътешественика и др. Централна тема ще бъдат проблемите на велосипедистите в София и извън града.

КАРКАСОН GRAND OPENING
УЛ. ГЛАДСТОН 30, ОТ ПЕТЪК ДО НЕДЕЛЯ

Откриването на новата локация на клуба за социални и настолни игри „Каркасон“ също е едно от водещите събития този уикенд. За много от нас това е един дългоочакван празник, който ще продължи с цели три дни игри, забавления, музика и изненади! В петък пукаме шампанското, събота следобед ще ни посвирят на ухо СЛАМЕНИТЕ ШАПКИ, а в неделя ще се състои ИЗВЪНРЕДЕН ТУРНИР по СПЛЕНДОР! Най-якото е, че през цялото това време игрите ще са безплатни.

WHO CARES BEER PARTY
PHOTOSYNTHESIS, ПЕТЪК, 19.00

Най-добрите австрийски крафтъри от BEVOG се завръщат в България с две нови бири. Те са част от специалната им серия Who cares? Представят ги в обширната тераса на Photosynthesis, като ще можеш да се запознаеш лично с Bevog Freezbee Session IPA, Bevog Unicorn Saison (сварена с органични портокали), както и с някои от класическите бири на пивоварната.

ЛЯТО-ТО НА АВГУСТИН
СЪБОТА, ЛИТЕРАТУРЕН КЛУБ “ПЕРОТО”, 20.00

Илиян Любомиров, по-известен на своите читатели като Августин Господинов, ще представи новата си поетична книга „Лято” в Литературен клуб "Перото". Зад гърба си младият автор има издадена една стихосбирка – "Нощта е действие”, която пожъна безпрецедентен успех и се превърна в най-продаваната у нас поетична книга за последните години. За „Лято” големият български писател и поет Недялко Славов написа: „Сред белите клавиши на Илиян вече се обаждат няколко черни, тъгата на познанието започва да придържа свирещата ръка. Красива книга, в която момчето полека-лека си отива”.

ВЪРТИДРЕШКА
НЕДЕЛЯ, bETAHAUS, 10.00

Измина цяла година и Empty Your Wardrobe е на път да осъществи вече четвърто поред събитие под името "ВЪРТИДРЕШКА". Перфектният начин да се освободиш от всички дрехи, които вече не носиш и да ги размениш за такива, които ще паснат идеално на есенния ти гардероб. Изискването е дрехите да са запазени, чисти и добре изглеждащи, като можеш да разменяш също и обувки и аксесоари. Не е нужно предварително записване. Всеки е добре дошъл, срещу символичните 5 лева вход.

НА ГОРНИЯ РАФТ
НЕДЕЛЯ, THE RED HOUSE, 11.00

Тази неделя ще се проведе единственият специализиран базар за ръчно изработени бижута и аксесоари! "На горния рафт" ще предложи богата селекция от различни стилове бижута, като марките, зад които стоят, са млади и малко познати, техните авторски модели са изпипани и прецизно изработени, а това гарантира, че всеки, закупил бижу, ще бъде уникален и различен!

 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *