В СОФИЯ ПРЕЗ УИКЕНДА – 17-19 ЮНИ

Изобилие от забавления

0 коментара Сподели:

Лятото е сезонът на малките наслади от живота, на радостта и безгрижието, затова където и да си трябва да празнуваш. Медитация за пречистване на чакрите, танци в парка, или пък въздействащи образи от миналото, всичко това е в селекцията ни за един уикенд време, което ни предстои през следващите дни.

БИРФЕСТ
СЪБОТА И НЕДЕЛЯ, ПАМЕТНИК НА СЪВЕТСКАТА АРМИЯ

Задружното пиене на бира и гледане на футбол е занимание, на което малко мъже могат да устоят. Затова в точния момент се провежда и Бирфест фестивала, който да сплоти мъжкото съсловие и да полее емоциите им с над 13 наливни чешки, немски и испански бири.

Някои от кехлибарените елексири ще бъдат представени за първи път, а огромни видео стени ще отразяват всяка секунда футболно време. Организаторите обещават тематична музикална програма, включваща известни български изпълнители, предвидени са и бордови игри с над 5 интересни заглавия.

БЕЗПЛАТНА МЕДИТАЦИЯ
ПЕТЪК, 19:30

Местата са ограничени, но пък входът е свободен , така че побързай да се запишеш, ако наистина си готов да се свържеш със собствените си мисли и емоции. Да се докоснеш до онова, което ти тежи, или онова, към което се вкопчваш и ти е трудно да го пуснеш. Практиката ще завърши със специална визуализация и музика за пречистване на тялото и с рисуване по темата.

В КОНТАКТ С МИНАЛОТО
ПЕТЪК, ГАЛЕРИЯ АЛГАРА, 18:30

„Месецът на фотографията“ продължава с още една вдъхновяваща изложба. Този път се пренасяме в света на Благовеста Филипова и Пламен Андреев, които ни пренасят назад във времето, когато въглищата и почернялото лице на машиниста са били основната двигателна сила на пъплещата по ЖП линията парна гъсеница.

Те ще покажат връзката между човека и машината и лицата на хората, които ежедневно полагат грижи за нейната изправност. Впечатляващо е колко много любов, романтика и страст могат да бъдат намерени сред тези стари и овехтели железа.

ФЕСТИВАЛ НА ИЗОБИЛИЕТО
СЪБОТА И НЕДЕЛЯ, МАНДАЛА, 10:00

И ако си пропуснал медитацията в петък вечер, можеш да се отдадеш на извисяващи практики през целия уикенд. Фестивал на изобилието се завръща с ново лятно издание, посветено на празнуването и споделянето и както винаги, са ти подготвили богата палитра от практики, лекции, терапии и лични консултации, от които да избираш.

Йога, тай чи и танци и много информация за темите, които те вълнуват. Подредени в стройна програма, която можеш да провериш на страницата на събитието.

ДЕН НА ИСПАНСКИЯ ЕЗИК
СЪБОТА, ИНСТИТУТ СЕРВАНТЕС, 11:00

Ако си вдъхновен от езика на Сервантес това е точното събитие за теб. Fiesta del Español включва концерти с испанска и латино-музика, разнообразни занимания за деца, томболи, пинята, примерни курсове по испански език. Напитки, ястия и специалитети от кухнята на Испания и Латинска Америка ще бъдат приготвени на открито. Ще бъдат представени книги на испански език, както и творби от испаноезични автори, преведени в България.

BOOGIE WOGGIE НА ОТКРИТО
СЪБОТА, ЮЖЕН ПАРК, 10:00

Втора седмица подред проектът „Танцуваща София“ събира най-танцуващите и ранобудни хора на едно място. Този уикенд дестинацията е „Южен парк“, а темата на броя са Boogie woogie (Swingin Monkeys) танците. Ще има още и акробатичен рокендрол за деца и Суинг  под професионалния инструктаж на свежарите от Lindy Hop Bulgaria.

За финал пък е предвиден танцов турнир, томбола с награди и отворена дискусия с публиката на теми, свързани със здравословния и активен начин на живот, и адаптирането на градски пространства за спортни дейности на открито.

ВИЖ ОЩЕ МЕСТАТА, НА КОИТО ОБИЧАМЕ ДА СМЕ ПРЕЗ ЛЯТОТО

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *