В СОФИЯ ПРЕЗ УИКЕНДА - 17-19 ЮНИ

Изобилие от забавления

  • 17.06.2016
  • от Диляна Николова

Лятото е сезонът на малките наслади от живота, на радостта и безгрижието, затова където и да си трябва да празнуваш. Медитация за пречистване на чакрите, танци в парка, или пък въздействащи образи от миналото, всичко това е в селекцията ни за един уикенд време, което ни предстои през следващите дни.

БИРФЕСТ
СЪБОТА И НЕДЕЛЯ, ПАМЕТНИК НА СЪВЕТСКАТА АРМИЯ

Задружното пиене на бира и гледане на футбол е занимание, на което малко мъже могат да устоят. Затова в точния момент се провежда и Бирфест фестивала, който да сплоти мъжкото съсловие и да полее емоциите им с над 13 наливни чешки, немски и испански бири.

Някои от кехлибарените елексири ще бъдат представени за първи път, а огромни видео стени ще отразяват всяка секунда футболно време. Организаторите обещават тематична музикална програма, включваща известни български изпълнители, предвидени са и бордови игри с над 5 интересни заглавия.

БЕЗПЛАТНА МЕДИТАЦИЯ
ПЕТЪК, 19:30

Местата са ограничени, но пък входът е свободен , така че побързай да се запишеш, ако наистина си готов да се свържеш със собствените си мисли и емоции. Да се докоснеш до онова, което ти тежи, или онова, към което се вкопчваш и ти е трудно да го пуснеш. Практиката ще завърши със специална визуализация и музика за пречистване на тялото и с рисуване по темата.

В КОНТАКТ С МИНАЛОТО
ПЕТЪК, ГАЛЕРИЯ АЛГАРА, 18:30

„Месецът на фотографията“ продължава с още една вдъхновяваща изложба. Този път се пренасяме в света на Благовеста Филипова и Пламен Андреев, които ни пренасят назад във времето, когато въглищата и почернялото лице на машиниста са били основната двигателна сила на пъплещата по ЖП линията парна гъсеница.

Те ще покажат връзката между човека и машината и лицата на хората, които ежедневно полагат грижи за нейната изправност. Впечатляващо е колко много любов, романтика и страст могат да бъдат намерени сред тези стари и овехтели железа.

ФЕСТИВАЛ НА ИЗОБИЛИЕТО
СЪБОТА И НЕДЕЛЯ, МАНДАЛА, 10:00

И ако си пропуснал медитацията в петък вечер, можеш да се отдадеш на извисяващи практики през целия уикенд. Фестивал на изобилието се завръща с ново лятно издание, посветено на празнуването и споделянето и както винаги, са ти подготвили богата палитра от практики, лекции, терапии и лични консултации, от които да избираш.

Йога, тай чи и танци и много информация за темите, които те вълнуват. Подредени в стройна програма, която можеш да провериш на страницата на събитието.

ДЕН НА ИСПАНСКИЯ ЕЗИК
СЪБОТА, ИНСТИТУТ СЕРВАНТЕС, 11:00

Ако си вдъхновен от езика на Сервантес това е точното събитие за теб. Fiesta del Español включва концерти с испанска и латино-музика, разнообразни занимания за деца, томболи, пинята, примерни курсове по испански език. Напитки, ястия и специалитети от кухнята на Испания и Латинска Америка ще бъдат приготвени на открито. Ще бъдат представени книги на испански език, както и творби от испаноезични автори, преведени в България.

BOOGIE WOGGIE НА ОТКРИТО
СЪБОТА, ЮЖЕН ПАРК, 10:00

Втора седмица подред проектът „Танцуваща София“ събира най-танцуващите и ранобудни хора на едно място. Този уикенд дестинацията е „Южен парк“, а темата на броя са Boogie woogie (Swingin Monkeys) танците. Ще има още и акробатичен рокендрол за деца и Суинг  под професионалния инструктаж на свежарите от Lindy Hop Bulgaria.

За финал пък е предвиден танцов турнир, томбола с награди и отворена дискусия с публиката на теми, свързани със здравословния и активен начин на живот, и адаптирането на градски пространства за спортни дейности на открито.

ВИЖ ОЩЕ МЕСТАТА, НА КОИТО ОБИЧАМЕ ДА СМЕ ПРЕЗ ЛЯТОТО