РОДЕН ФЕСТИВАЛЕН РЕПОРТ

Парти туризъм за една идея по-свежо, по-шумно и по-забавно лято

0 коментара Сподели:

Фестивалното преживяване е като никое друго. То обогатява заради това, че на едно място се срещат култури и алтернативни начини на живот, и дава истинскa добавена стойност в живота на меломаните, които цяла зима чакат да излязат навън, за да послушат най-популярните диджеи и лайв изпълнители накуп. И макар този сезон да няма големи ивенти като Spirit of Burgas или Elevation, прилежно подбираме по-малки случвания, за да ги подредим във фестивален маршрут. Споделяме ти го за вдъхновение и за една идея по-свежо, по-шумно и по-забавно лято.

Нека силата на музиката и приключенският дух бъдат с теб! Чети нататък…

MEADOWS IN THE MOUNTAINS

КОГА: 10 – 13 юни
КЪДЕ: с. Полковник Серафимово, Смолян

Фестивалът, който неведнъж е попадал сред "Най-добрите европейски фестивали" в селекциите на различни независими източници, и тази година ще се развихри край смолянското село Полковник Серафимово. Няма как да отречем, че една от причините за нивото на фестивала са неговите британски съорганизатори; но другата със сигурност е неповторимата му родопска атмосфера сред огньове, хамаци, палатки, звездно небе, в близост до тракийски светилища, водопади и други магически места. Част от артистите са вече обявени, а други тепърва ще бъдат анонсирани като част от шестото издание на събитието. Както винаги то ще протече под звуците на едни от най-интересните денс, електронни и ъндърграунд артисти на световната сцена.

KAVARNA YOUTH FEST

КОГА: 11 – 12 юни
КЪДЕ: „Централен плаж“ Каварна

15 от най-добрите DnB & TECHNO диджеи се събират на „Централен плаж“ Каварнана за първия по рода си фестивал там, съчетаващ в себе си невидимата връзка между музиката, спорта и изкуството. Връзката, която сплотява хората, прави ги по-добри, и успява да промени мисленето и погледа им за света към по-шарено и позитивно. Фестивалът има за цел да пробуди духа на младите и да създаде „Цунами“ от позитивна енергия, на едно от най-магическите места в България. Очаква се скоро да бъдат анонсирани и първите имена, които ще вземат участие.

BALKAN STATION

КОГА: 18 – 19 юни
КЪДЕ: жп спирка Балкан (Искърско дефиле)

Жп спирка Балкан в Искърското дефиле е редовна локация за организиране на най-различни музикални събития. Местността е леснодостъпна и разполага с красива природа. Вече няколко години Balkan Station Garden Party организира редица събития в местността, които се радват на огромен интерес от страна на феновете, като в средата на юни организаторите събират едни от най-изявените родни артисти, за да създадат еуфория и добро настроение в началото на летния сезон. Tech-house, Funky Tribal Techno, Breakbeat, Liquidfunk са стиловете, залегнали в основата на музикалната ни програма. Мястото разполага с бар и кухня, зона за палатков лагер, wc, охраняем паркинг и др.

ZENITH FUSION

КОГА: 24 – 26 юни
КЪДЕ: село Долен

Zenith Fusion сигурно е единственият от фестивалите тази година, който ще приеме едва 300 гости във вълшебното родопско село Долен. Той започва на Еньовден – магическия празник на светлината, здравето и плодородието, и под звуците на най-актуалните български групи, които смесват фолклорна музика със съвременни жанрове – Мерудия, Тъпани и гайди, Oratnitza, Kottarashky, Dharba, както и вълнуващ списък от международни артисти, които тепърва ще бъдат обявени, ще се опита да покаже традиции и съвременност в изкуството и в предприемачеството. Поднесен по нов, интерактивен и креативен начин, фолклорът ще прескочи границата на прашните музейни витрини и ще заеме своето пълноправно място в глобалния свят.

WRONG FEST

КОГА: 25 – 26 юни
КЪДЕ: На стадиона в софийското село Войнеговци

Фестивал, ориентиран към почитателите на по-твърдия саунд, който е на буквално една ръка разстояние от нас. Разстоянието от паметника Левски до Войнеговци е близо 16 км и се изминава за по-малко от 25 минути, така че феста направо си го причисляваме към интересните градски случвания това лято. В програмата са заложени имена като Juno-Reactor band, Therapy, Graveyard, както и родните Jin Monic, Toy Letters, Macrophone, BROND, Контрол, Остава, Surbahar  и др.

HIPPIELANDIA

КОГА: 2 юли
КЪДЕ: Sofia Airport Park – Terminal 2

Датата е 2 юли, мястото е прекрасният парк на Летище София, поводът е чисто новият музикален фестивал HippieLandia, в чиято основа ще бъде любовта към музиката на щастливите и слънчеви хора, жадни за нови преживявания. Дебютното издание ще се състои в рамките на 12 часа, а главната сцена ще е разположена до живописното езеро на парка с естествен декор от излитащи и кацащи самолети. Обявените хедлайнери на събитието са Gorgon City, GusGus и Netsky.

WAKE UP

КОГА: 7 – 10 юли
КЪДЕ: Кукленски Манастир Св. Св. Козма И Дамян

Който е бил, знае колко силна е синергията между емоциите, приятелите, новите гледни точки, музиката, боровата горичка, гайдата, хорото за изгрева и малката рекичка, а който не е, просто ще го подканим да изживее за първи път WakeЪп! ЕДИНеНИЕ. Тази година той е посветен на все по-нашумялата днес тема за пробуждането. Именно тя е движещата сила на фестивала вече шест лета, чиято основната идея пък е да събере за няколко дни в планините хиляди преследвачи на мечтите, които да заживеят заедно сред природата и под звездите.

BANSKO BEAT

КОГА: 15 – 16 юли
КЪДЕ: Централен площад, гр. Банско

За втора поредна година в сърцето на Банско ще се проведе един от най-свежите фестивали в страната – Bansko Beat Music Experience – 2016! Той ще „разцъфти” на плодородна почва под звуците на добре подбрани артисти. Входът е свободен, а много скоро организаторите обещават и новини за звездите, които ще се качат на сцената!

ARTMOSPHERIC FESTIVAL

КОГА: 15 – 17 юли
КЪДЕ: Високо в Балкана

Десетилетие след раждането на идеята продължителното експериментиране в търсене на устойчив формат за независим форум за съвременно изкуство и алтернативна култура – основно в извънградска среда, продължава. Тазгодишната програма на главната музикална сцена ще изследва взаимодействието между основните концептуални направления в Артмосферик.

Заедно под звездите ще превърнем плавно развиващото се съчетание между интелигентни ритми и мистична пространствена обстановка, светлина и визия във вълнуващо танцувално пътешествие.

Традиционно, светлата част на денонощието предвижда по-органична и панорамна музика, едно преливане от дъб електроника, през IDM и абстрактен джаз до филмова музика и космически рок. Неразделна част от събитието е малката горска сцена, която ще представи експериментални концерти, импровизации, електронни проекти на живо и диджей сетове на горната поляна.

SOLAR SUMMER

КОГА: Every weekend
КЪДЕ: Cacao Beach, Слънчев бряг

Вече 13 издания Solar Summer превръща Cacao Beach в Мека на електронната музика. Грандиозните купони започват по традиция в края на юли и продължават поне 4 седмици, всеки уикенд, до самия край на лятото. Все още не са анонсирани хедлайнерите на най-дългосвирещия фестивал, но сме сигурни, че организаторите са се погрижили да доведат на родна територия едни от най-значимите имена от сцената в момента. Имаме обещанието им, че следващата седмица ще разберем първите, които ще вземат участие.

BROKEN BALKANZ

КОГА: 22 – 23 юли
КЪДЕ: Стамболова поляна, до хижа Момина скала, Витоша

Broken Balkanz е най-дълго провежданият музикален фестивал на открито в България и е първият drum’n’bass такъв в региона от 2001 г. насам. Събитието се провежда в близост до София и всяка година приветства над 20 международни гости, още толкова български артисти и около 1500 посетители за повече от 40-часов бас маратон. За тазгодишното издание участниците ще са отново основно гости от балканските държави, доказали своите умения на световната сцена. Това е едно от най-важните събития за бас култура в региона и е без аналог на световната сцена. Не бива да се пропуска от феновете на жанра.

SUMMER CHAOS

КОГА: 13 август
КЪДЕ: стадион "Лазур", Бургас

Британските електронни пънкари The Prodigy са хедлайнери на фестивала Summer Chaos в Бургас, чието второ издание ще се проведе това лято. Концертът е насрочен за следобеда на 13 август. Фестивалът води началото си от 90-те години, но това е второто му издание с големи международни имена. Миналата година той се състоя през юни, а в програмата бяха американските неометъл Papa Roach и Godsmack и по-тежките Biohazard и Amorphis.

БЕГЛИКА

КОГА: 25 – 29 август
КЪДЕ: язовир "Голям Беглик"

В осмото издание на фестивала ще разменяме ключове под звуците на основоположниците на ambient в света Deep Forest. Носителите на Грами идват за първи път в България и избраха Беглика за своето място. Заедно с тях ще чуем и вдъхновяващия Markandeyа, както и вълшебния звук на Man of No Ego. В приключенията на търсене на ключовете към себе си ще ни насочват Gene Keys Bulgaria, а Беглишки нинджи ще ни предизвикат в едно пътешествие сред беглишката гора. Дълбините на тишината ще открием в Острова на тишинавтите. Под звездното небе на Беглика ще видим и цирков театър "Нибрай", както и Playback театър "Тук и сега".

ПРОЧЕТИ ОЩЕ ЗА ЛЮБИМИТЕ НИ ФЕСТИВАЛИ!


 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *