КАКА ТИ ЛАРА + ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ + МЕЖДУЗВЕЗДНИ ВОЙНИ = ПРАЗНИЧНА ГЕЙМИНГ НИРВАНА

И една атомна бомба за финал...

0 коментара Сподели:

Навън определено застудя, денят се превърна в мимолетен отрязък от време за нощни птици като автора на този текст, а коледните песнички стават все по-неприятно напористи. С други думи най-добрият гейминг период блъска с оркски лапи по конзолите и компютрите на мнозина. За щастие получаваме и софтуер, който да отговаря на нуждите на един сериозен играч от „празнична реколта 2015“.
Преди да стартирам със заглавията, попаднали по един или друг начин в конзолата и верния ми персонален компютър, само ще вметна имената на StarCraft II: Legacy of the Void, Anno 2205™, Halo 5 и Assassin's Creed Syndicate. Четири доста популярни рилийза, които заслужават нещо повече от поименно споменаване. Но ще си останат само с въпросното споменаване, защото по един или друг начин не успяха да се настанят в конзолата или верния ми персонален компютър.

Та:
STAR WARS™ BATTLEFRONT
Платформи: PS4, PC, Xbox One
Какво е?
Както сподели в свой пост особено големият Кевин Смит, „не съм геймър, но ‪Star Wars Battlefront пробуди Силата в мен. Това е играта, за която съм си мечтал от дете, когато получих своето първо Star Wars заглавие за старото ми Atari. Мечтаех да получа целия екшън на филмите по „Междузвездни войни“, излят върху всички части на тялото ми. Е, най-накрая ще си го получа.“
Защо да играя?
На първо място, защото е почти съвършено дигитализиран Star Wars. Всичко останало не е толкова важно, но все пак – бесни престрелки на Ендор, Татуин, Хот и т.н., любими нам локации, както вече отбелязах, пресъздадени до най-дребния детайл. Лесна за новаци и едър фън с приятели. Чудесна подготовка за наближаващия със страшна сила Star Wars: The Force Awakens.
Защо да подмина?
Съдържанието като цяло е кът, а за голяма част от допълнителното ще трябва и да се плаща, мхъм, допълнително. Не особено дълбока структура на прогресиране. И най-лошото – с подобна визия Star Wars™ Battlefront си плаче за единична кампания. Разбира се, такава за съжаление не се предлага.

CALL OF DUTY: BLACK OPS III
Платформи: PS4, PC, Xbox One, Xbox 360, PS3
Какво е?
Само най-популярният шутър за всички времена. Стрелбище, което продава по 25 милиона копия всеки сезон.
Защо да играя?
Black Ops III предлага съдържание за поне две игри. ААА изпълнение в стил Майкъл Бей, което стои по-адекватно в гейминг среда, отколкото филмова. Канонада от качествени холивудски имена (Кристофър Мелони, Нийл Mакдонау, Хедър Греъм, Джеф Голдблум, Рон Пърлман и др.). За първи път цялата кампания може да се играе кооперативно от четирима души.
Защо да подмина?
Основният сюжет в единичната кампания е разказан като за фенове на Хана Монтана. За сюжетна линия, в която дейно участие взима изкуствен интелект, препоръчвам разгледаната в последния ми текст Soma. Технически Black Ops III прави повече неща, отколкото миналогодишният Advanced Warfare, но в крайна сметка е по-невзрачна визуално. Липсва холивудско име от калибъра на Кевин Спейси.

     
WRC 5 FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP
Платформи: PS4, PC, Xbox One, Xbox 360, PS3, Vita
Какво е?
Единственото лицензирано WRC рейсинг заглавие на пазара.
Защо да играя?
Предлага доста сериозна кампания, с възможност за множество настройки по автомобилите. Лицензът на FIA. Изключително пристрастяваща след първите няколко състезания. Мултиплейър на една конзола.
Защо да подмина?
Когато имаш на разположение заглавия като Driveclub и Forza Horizon 2, излезли преди повече от година, визията на WRC 5 в най-добрия случай може да мине за посредствена. И въпреки това кадрите за секунда при конзолите не са от най-постоянните.

NBA2K16
Платформи: PS4, PC, Xbox One, Xbox 360, PS3
Какво е?
Най-добрата дигитална баскетболна симулация на пазара
Защо да играя?
Прекрасна възможност да се насладиш на последния сезон на големия Коби Брайънт – контролирайки го. Продължава да предлага безапелационно най-дълбоката баскетболна симулация на пазара. Освен на Коби можеш да обуеш и кецовете на Майкъл Джордан. Реалистично пресъздадени играчи и площадки.
Защо да подмина?
Разликите с NBA2K15 не са много големи. Изисква доста време за свикване от нови играчи.

FALLOUT 4
Платформи: PS4, PC, Xbox One
Какво е?
Най-чаканата „бомба“ на годината
Защо да играя?
Убийствена вселена, над 300 часа продължителност, зверско геймплейно разнообразие. Крайно качествени второстепенни куестове, които разказват също толкова крайно качествени истории. Куче, което да обикнеш (и да му сложиш броня).  
Защо да подмина?
Неслучайно порно гигантът pornhub се оплака, че гледането на 18+ съдържание е намаляло драстично няколко дни след премиерата на Fallout 4. Продуктът на Тод Хауърд е опасно пристрастяващ наркотик, способен да разделя двойки и да предизвиква уволнения. Последното не е шега.

RISE OF THE TOMB RAIDER
Платформи: Xbox 360, Xbox One; PS4, PC (2016)
Какво е?
Поредното качествено приключение на най-популярната виртуална героиня.
Защо да играя?
Лара е по-красива и пъргава от всякога. Чудесна продължителност за почитателите на, хъм, самосиндикалните преживявания. Смазващо визуално изпълнение. Камила Лудингтън е повече Лара, отколкото някога е била Джоли!
Защо да подмина?
Най-вероятно на този етап ще подминеш, защото играта излиза за двете по-малко популярни платформи у нас – Xbox 360, Xbox One. Версията за популярните PlayStation 4 и PC ще дебютира през 2016.

BLOODBORNE: THE OLD HUNTERS
Платформи: PS4
Какво е?
Допълнително съдържание (DLC) за „PS4 ексклузива, за който притежателите на останалите платформи ронят крокодилски сълзи“.
Защо да играя?
Ако си инвестирал десетки (стотици?) часове в GOTY кандидата Bloodborne, то най-логичното  решение е да инвестираш и исканата дребна сума за The Old Hunters. Зверско количество нови оръжия (този път едва ли ще има недоволни) и гротескни босове в изискан From стил. Перверзен усет към визуалния (готик) детайл от страна на японците.
Защо да подмина?
Няма такъв филм™    

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *