30-ТЕ НАЙ-ОЧАКВАНИ ЗАГЛАВИЯ В ГЕЙМИНГА ЗА 2015

Годината на Дървената овца? По-скоро тази на качествения развлекателен софтуер

0 коментара Сподели:

Предвид факта, че споделеният в този текст списък наброява 30 заглавия, ще се опитам уводът да бъде изключително кратък. Независимо че могат да се кажат ужасно много неща за една от най-даровитите години за гейминга. По мое мнение от 2007 година насам не е имало подобно стълкновение от обещаващ софтуер – независимо дали говорим за AAА продукти или инди ориентирани неща.
Стартирам смело и безотговорно с…

ADR1FT
Жанр: First Person Survival
Платформи: PS4, Xbox One, PC

505 Games се обособиха като един от най-рисковите и смели издатели на пазара и подкрепата на продукт като ADR1FT е поредното доказателство за това. По същество ADR1FT ще използва Unreal 4, а геймплейно можем да очакваме оцеляване в Космоса от първо лице. Екипът на играта е съставен от ветерани в индустрията, а трейлърът изглежда, меко казано, обещаващо:

EVERYBODY'S GONE TO THE RAPTURE
Жанр: First Person Adventure
Платформи: PlayStation 4

Първата „игра“ на независимото студио The Chinese Room, Dear Esther, пожъна небивал успех на PC платформата. Основно с прекрасен арт дизайн и алтернативен (за видеоигрите) наратив. Вторият продукт на британското студио е подпомогнат от финикийските знаци на Sony и ще се появи на бял свят ексклузивно за PlayStation 4. Everybody's Gone to the Rapture ще бъде open world адвенчър, който ще разчита основно на своята сюжетна линия. Информацията за проекта все още е оскъдна, но приложеният тийзър обещава мистика, произлизаща от историите на шест отделни индивида.
Гледай:

FIREWATCH
Жанр: First Person Adventure
Платформи: PC

Самият факт, че сценарист на играта е Сийн Ванаман, означава, че ни очаква едно особено драматично приключение. Сийн е водещият сценарист на спечелилата над 80 награди за игра на годината The Walking Dead. Firewatch е и един от най-красивите продукти, които ще нагостят компютрите ни през 2015 година. В играта поемаш ролята на Хенри, мъж, приел да работи като сигнализатор за възникнали пожари в мирната иначе пустош на Уоминг.
Обещаващият трейлър следва:

GRIM FANDANGO REMASTERED
Жанр: Classic Adventure
Платформи: PS4, PC, Vita

Ако по някаква случайност чуваш за първи път името Grim Fandango, то по-добре просто мълчаливо да се разделиш със скромната сума от 15 долара за неговата Remastered версия, подкрепена от Sony. Въпросната ще се появи във вариант за Vita, PC и PlayStation 4. Освен подобрения визуално вариант тя ще предлага и класическата визия на играта.
Видеото, което поражда сълзи:

INSIDE
Жанр: Puzzle Adventure
Платформи: Xbox One (на по-късен етап PC, Xbox 360, PS3, PS4)

Новата игра на създателите на Limbo, Playdead, отново провокира на първично ниво. Независимо че във визията на играта вече има вкаран трети цвят, въпросната, по отношение на цветовите гами,  си остава монотонна. И също толкова красива. Както можеш да се увериш от публикувания трейлър, при преминаването към 3D не се е загубила и капка от атмосферичния визуален чар на Playdead. Inside ще е временен ексклузив за Xbox One, а на по-късен етап се очакват версии за PC, Xbox 360, PS3 и PS4.       
Трейлър:

LIFE IS STRANGE
Жанр: Puzzle Adventure
Платформи: PS4, Xbox One, PS3, PC, Xbox 360

В новото заглавие на талантливите французи Dontnod Entertainment ще откриеш щипка Туин Пийкс, такава с аромат на качествено европейско кино и Heavy Rain. Всичко това затворено в адекватна визуално адвенчър опаковка. Епизодичният продукт на французите ще бъде на пазара до седмици.
Атмосферичен трейлър, следва:

ORI AND THE BLIND FOREST
Жанр: Platformer
Платформи: Xbox One, PC, Xbox 360

Разплакващ приключенски платформър, който неминуемо ще бъде една от най-красивите 2D игри за 2015 година. Разработваната от Moon Studios красота използва Unity енджина и също като предходната Life is Strange ще бъде на пазара в дигитален вариант до няколко седмици.
Видео:

SALT AND SANCTUARY
Жанр: Action RPG
Платформи: Vita, PS4

В кратце, ако искаш да играеш Dark Souls на мобилна платформа, то Salt and Sanctuary вероятно е най-близкият възможен вариант за осъществяването на подобна мечта. Хардкор геймплей, стилизирана визия и една цена за двете версии на играта.
Кадри от играта:

THE WITNESS
Жанр: Puzzle Adventure
Платформи: PS4, PC

От създателя на Braid Джонатан Блоу. Един остров, стотици пъзели и една особено натежала причина за разрешаването на въпросните. Дали  инди гурото ще надмине себе си? А небето синьо ли е?
Видео:

HellВlade
Жанр: Action
Платформи: PS4, PC

Разработвана от създателите на Heavenly Sword и DmC, HellBlade би следвало да бъде особено магнетичен екшън от трето лице, който ще се възползва от услугите на Unreal 4. Любопитен за отбелязване факт е, че британците от Ninja Theory за първи път в своята история ще издават сами своя продукт. Пожелаваме им успех.
Надъхващо видео:  

KING’S QUEST
Жанр: Adventure
Платформи: PS4, PC, Xbox One

Римейк на една истинска класика. Нищо повече…
Трейлър:

THE LEGEND OF ZELDA/LEGEND OF ZELDA MAJORA’S MASK
Жанр: Adventure
Платформи: PS4, PC, Xbox One

През 2015 година и двете платформи на Nintendo ще получат по една голяма Zelda игра. Със сигурност по-любопитният продукт е този, разработван за Wii U. Най-вече защото говорим за изцяло нова Zelda, която ще бъде и първата такава, която можем да причислим към sandbox творбите на пазара. Legend of Zelda Majora’s Mask пък ще бъде 3DS римейк на класиката за Nintendo 64, носеща същото име.  
Трейлър:

METAL GEAR SOLID V: THE PHANTOM PAIN
Жанр: Open world action
Платформи: PS4, PC, Xbox One, Xbox 360, PS3

Чичко Хидео Коджима ни готви поредната порция стилизирана милитъри история, която най-вероятно ще разтърси мнозина. Популярният франчайз за първи път е open world, а показаното до момента е, меко казано, надъхващо. А зад микрофона е застанал и 24-часовият Кийфър Съдърланд.
Гледай:

NO MAN’S SKY
Жанр: F.R.E.E.
Платформи: PS4 (PC 2016)

Вероятно няма да прозвучи пресилено, ако нарека продукта на симпатичните инди младежи от Hello Games едно от най-очакваните заглавия за 2015 година. Независимо от платформата и бюджета. Чрез No Man’s Sky ни се обещава изцяло нов вид гейм преживяване. Такова, което не е обременено от стандартните гейм дизайн рамки. No Man’s Sky ще бъде толкова голяма игра, че дори нейните създатели НИКОГА няма да видят всичко, което ще предлага тя. Нито пък ти…
Поглед в безкрая:

RIME
Жанр: Adventure
Платформи: PS4

Гореща испанска кръв, Ico, изключителна красота. Просто виж видеото:

RISE OF THE TOMB RAIDER
Жанр: Action Adventure
Платформи: Xbox One, Xbox 360 (PS4, PC – 2016)

След успешното ново начало на популярния франчайз през 2013 година беше логично да получим и продължение. За съжаление на родните играчи, които се забавляват най-вече пред PC и PlayStation 4, за все още неопределен период от време Rise of the Tomb Raider ще бъде ексклузивна за конзолите на Microsoft. С нея редмъндци ще се опитат да се противопоставят на мастодонта на Sony Uncharted 4.
Трейлър:

UNCHARTED 4: A THIEF’S ENDS
Жанр: Action Adventure
Платформи: PlayStation 4

Вероятно най-очакваното заглавие за скромния автор на този текст. Naughty Dog обещават да дообогатят изключителната гейм основа на The Last of Us, като не изневеряват на себе си (и Uncharted серията), предлагайки епика, пред която каскадите Лара Крофт и Индиана Джоунс стоят като в час по физическо в шести клас…
Визуален делириум:

TEARAWAY UNFOLDED
Жанр: Platformer
Платформи: PlayStation 4

След феноменалния Tearaway за Vita през 2015 година ще получим и минипродължение във вариант за PlayStation 4. Играта ще се възползва пълноценно от всички благини на Dual Shock 4 контролера, а предвид реномето на Media Molecule можем да очакваме един от най-свежите късове развлекателен софтуер на 2015.
Хартиена идилия:

UNTIL DAWN
Жанр: Horrоr adventure
Платформи: PlayStation 4

Until Dawn ще бъде гейм вариант на класическите кино слашъри като „Знам какво направи миналото лято“, „Петък 13“ и т.н. В Until Dawn всеки главен герой потенциално може да поеме към Вечните ловни полета (по особено груб начин). Което означава, че сюжетната линия ще се структурира на база кой е жив и кой съответно – не. Което също означава, че всяко едно изиграване може да бъде коренно различно преживяване.
Честито:   

BATMAN: ARKHAM KNIGHT
Жанр: Action Adventure
Платформи: PS4, Xbox One, PC

По-голям, красив и скоростен от всякога. Отсега мога да се басирам, че Batman: Arkham Knight ще бъде една от игрите на годината. При това не само заради факта, че тача могъществено героя на DC.
Виж защо:

MORTAL KOMBAT X
Жанр: Fighting
Платформи: PS4, Xbox One, PC, Xbox 360, PS3

Кръв, сополи и карантия. Mortal Kombat. Десети на брой. Знаем, че ще си го купиш.
Fatality:

THE ORDER: 1886
Жанр: Shooter
Платформи: PS4

The Order: 1886 ще бъде вероятно първата игра, която тотално ще размие границите между видеоигрите и GC анимациите. Шутърът от трето лице предлага изключителна вселена, чието действие ще се развива в рамките на Викторианската епоха. Лондон никога не е изглеждал толкова добре.
Нали:

HALO 5
Жанр: Shooter
Платформи: Xbox One

Най-популярният франчайз на Micorsoft за първи път в своята история ще върви в 60 кадъра за секунда от ден първи. Информацията за единичната кампания все още е оскъдна, но преминалата мултиплейърна бета обещава промени към по-добро. По всяка вероятност Halo 5 ще бъде най-големият Xbox One ексклузив за 2015 година.
Трейлър:

BATTLEFIELD: HARDLINE
Жанр: Shooter
Платформи: Xbox One, Xbox 360, PS4, PC, PS3

Разработван от кадърните разказвачи Visceral Games, Battlefield: Hardline обещава да пренесе популярния шутър на полицейски територии, опитвайки се да разкаже полицейски трилър в рамките на своята единична кампания. Що се отнася до мултиплейъра, то там очакваме мащабността да си остане ненадмината.  
Полицейски истории:

QUANTUM BREAK
Жанр: Shooter Adventure
Платформи: Xbox One

Скъпите ни приятели от Remedy (Max Payne, Alan Wake) ни подготвят първата 100% колаборация между седмото изкуство и видеоигрите. Паралелно с Quantum Break ще се излъчва и телевизионен сериал, който ще допълва директно сюжетната линия на играта.
Определено един от най-обещаващите проекти на 2015 година.
А ето и причината:

THE WITCHER 3: WILD HUNT
Жанр: RPG
Платформи: Xbox One, PC, PS4

Полската (ролева) сила.
Ето защо:

FINAL FANTASY XV
Жанр: RPG
Платформи: PS4, Xbox One

Независимо че на моменти навява спомени на игра, посветена на тийн бандата One Direction, Final Fantasy XV обещава грандиозно количество иновации за серията. Не на последно място и смазващо визуално изпълнение.
Японска епика, следва:

BLOODBORNE
Жанр:  RPG
Платформи: PS4

Или играта, заради която множество PC и Xbox ползватели и фенове на Dark Souls серията през март спонтанно ще се запътят към най-близкия магазин с идеята да си купят четвъртата черна пантера. In From Software (everyone) Trusts…
Хардкор секс:

STREET FIGHTER V
Жанр: Fighting
Платформи: PS4, PC

Най-популярната бойна поредица пристига във вариант ексклузивно за PS4 и PC. И за първи път в историята на франчайза конзолни и компютърни играчи ще могат да се млатят един срещу друг. Фън, а?
Round one, fight!:

THE TOMORROW CHILDREN    
Жанр: Sandbox
Платформи: PS4

Изключително иновативен вариант на Minecraft, който предлага крайно стилизирана визия, звуков дизайн и една особено близка нам действителност. Или поне на тези, които са имали честта да са вкусили от живота преди 10 ноември 1989 г. Между другото, The Tomorrow Children се очертава като игра от действително ново поколение.
Трейлър:

Чети още за игри и хвърли един поглед на друго място, където се подвизава Ивайло Коралски.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *