Старите квартали на София – виж новата изложба на „Програмата“

Вникваме в душата на града от 17 до 31 октомври в Grand Hotel Sofia - Grand Café

0 коментара Сподели:
Старите квартали на София

Програмата за четвърти път те кани да си припомниш забравените кътчета на столицата чрез фотоизложбата „Старите квартали на София“.

Тази експозиция предлага визуално пътешествие в дълбините на времето, където историята и съвремието се преплитат по неочакван начин. Тук можем да открием места, където духът на миналото все още е жив, а обикновените детайли разказват необикновени истории. Приветстваме очарованието на старите софийски улици. Изложбата стартира с вернисаж на 17 октомври и ще остане отворена за посещение до 31 октомври в Grand Hotel Sofia – Grand Café. След това ще можеш да я видиш и на партера на The Mall, където ще бъде достъпна от 14 ноември до 28 ноември 2024.

Проектът е опит за подновяване на усилията да запази невидимите, но съществени аспекти на София, които съхраняват богатството на нейното културно наследство. Важно е да осъзнаем, че в обикновеното можем да открием необикновено – и именно в тази връзка с градската среда и пейзажа се крие истинската магия на битието.

Кадрите включват обиколки по траекторията на кварталите Средец, Лозенец, Драгалевци, Бояна, Княжево, Захарна фабрика и Изток.

Фотографите Иван Христов и Яница Генова улавят светлината, когато тя пада по един по-различен начин и всичко за секунда се чувства заключено в обстоятелствата на времето. Това не е просто архив на остарели сгради или забравени места – това е ритуал, свързващ настоящето с отминалите епохи.

Този проект е реализиран с финансовата подкрепа на Министерството на културата.

Събитието се осъществява благодарение на The Mall, Fashion Days, NESCAFÉ® Dolce Gusto®, Galardo, Etat Pur, SETU, Cichetti&Vino.

Събития за седмицата: 7-13 октомври

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *