5 неща, които обичам в себе си: Жана Рашева

Нашите любими приятели от Dove стартират страхотна кампания, в която ти казват "Обичай себе си!" точно такъв какъвто си, а ние те срещаме с петима актьори, които те мотивират да направиш същото

0 коментара Сподели:

В свят, в който стандартите за красота са подвластни на филтри, от Dove насочват вниманието към един от най-големите червени флагове – до 2025 г. 90% от онлайн съдържанието ще бъде AI генерирано, карайки всяка трета жена да подправя външния си вид, за да бъде харесвана.

Ето защо Dove стартират Real Beauty Prompt Guideline – безплатно ръководство за учители, творци и всички, които използват ИИ, показващо как да се създават изображения, отговарящи на реалната визуална идентичност на хората с всичките ѝ „недостатъци“. Кампанията цели да насочи вниманието ни към това, че изкуственият интелект променя представите ни за красота и ни кара да се чувстваме „несъвършени“, заставайки до всички „съвършени“ изображения, които виждаме около нас.

От Dove ни казват „Обичай се!“ точно такъв, какъвто си,

защото всъщност малките несъвършенства във външността ни правят уникални и красиви по свой неповторим начин. В доказателство на тази теза ние те срещаме с петима актьори от театър „Възраждане“, които ни разказват кои визуални черти никога не биха променили в себе си, защото ги намират за страхотни, дори да не са перфектни по масовия стандарт. Те ни показват, че да намериш нещата, които най-много обичаш в собственото си аз, е първо действие към представление с щастлива развръзка. Правим това, за да те вдъхновим да погледнеш на тялото и душата си като на любимо същество и да си подариш обичта, която заслужаваш. Следваща в нашия звезден отбор е страхотната Жана Рашева, която е убедена, че понякога 5 неща са достатъчни, за да откриеш, че всъщност обичаш ц(т)ялото си до безкрай.

Какво най-много харесваш като визуални характеристики и не би променила в себе си външно, дори да има своите несъвършенства?

Силуетът! Защото е мигновеното първо впечатление (затова и най-вярно) отблизо и отдалеч.

С какво нашите дребни „дефекти“ външно са ценни?

С това, че ни правят уникални и незабравими.

Какво мислиш за „перфектната“ красота, наложена от AI вълната? Обработване на снимки, фотошоп и т.н. – изкривява ли се глобално представата за красота?

Перфектната красота е дар Божи, затова малцина я притежават. Филтрите, обработването на снимки са примамливо изкушение, но ЛЪЖА, затова и никога не бих се възползвала. Ако всички са еднакво красиви, биха били и еднакво незабележими – като извадени от калъп в серийно производство.

Защо е важно да се обичаме и да харесваме тялото и несъвършенствата си?

Защото, ако не се обичаме и харесваме достатъчно, бихме се държали нездравословно агресивно и към себе си, и към света извън нас.

Истинската грижа за красотата ни от вътре навън ли започва?

Същественото и истински трайното винаги започва от вътре навън. Затова актьорите са най-красиви след представление – никакви филтри не могат да постигнат вътрешно озареното лице.

Кои са петте неща, които обичаш в себе си?

  • Ако аз не събудя слънцето, кой друг!? Затова си го обичам това мое упорство – сънено залитайки и препъвайки се, с едно още недоотворено око, да тичам към ръба на скалната полянка, където между мен и изгрева има само море!
  • Обичам си тази моя парейдолия, която ми дава способността да виждам човешки фигури, лица, животни, предмети и всевъзможни сюжети на най-неочаквани места и повърхности, защото прави видимото по-населено, а може би ми дава и невидими тайнствени знаци!
  • Запомням без никакво усилие рождените дни на хората (пък и всякакви числа). Половината от тая информация изобщо не ме интересува, но веднъж влязла, не излиза. Обаче аз си я обичам тая странност, защото ми е истинско удоволствие да поздравя някого първа за празника или да отговоря кога точно е било еди-какво си, тъй като на някого му е важно да знае.
  • Обичам, че все още обичам и мога да се присмивам сама на себе си – пиперливо, даже и лютиво.
  • А най-много обичам онова промъкнало се през годините малолетно мое Аз, което нахлува в тялото и смеха ми веднага щом нахлузя някой от смешните си гащеризони! Тогава То тръгва, щрапайки с широки крачки, размахва смешно ръце и плитки срещу вятъра, с крясък скача във водата, озвучава всичко, дето прави, с измислени в момента думи, нехаещо за утре и за вчера, без лична карта, планове и цели, без нищо друго – само тук, само сега!
Dove

Съхранете истинската красота (dove.com)

За още от същото – виж 5 неща, които обичам в себе си: Виттория Николова

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *