Ресторантите с морска храна в София, които избираме за наслада на ума и сетивата

Виж местата в столицата, където брегът царува

0 коментара Сподели:
Ресторантите с морска храна в София, които избираме за наслада на ума и сетивата

През август няма смисъл да питаш „Накъде така?“, „Откъде се връщаш“ и „Какво ще правиш?“, 

по кръговете върху сребърната повърхност на морето рано сутрин можеш да разбереш точно къде е рибата. Обаче! Ако между теб и брега стоят километри – не го мисли,

София няма да те остави без калмари, скариди, миди и останалите герои на морската кухня.

Ние открихме местата, които предлагат в менюто си любимите ти чинии, а също – обещават да те изненадат или предизвикат с нов вкус. Подаваме ти резенче лимон, встрани ухае на анасон – показваме ти нашия улов след 3, 2, 1…

Blue Taste Poke

Ресторантите с морска храна в София, които избираме за наслада на ума и сетивата

Хаваите и Япония се събират в кулинарен танц в Blue Taste Poke, за да ти поднесат най-свежите и богати на разнообразни вкусове купи, които в миг те пренасят на морския бряг – ей така, както си стоиш на централната столична улица.

Сред щедрите разновидности ние ти посочваме техния Rainbow Bowl –

японски ориз, маринована сьомга, риба тон, домат, едамаме, авокадо, манго, сос понзу и водорасли нори. Визуалната привлекателност на живите, контрастиращи цветове е красиво съчетана със симфонията от вкусове, които просто танцуват върху небцето. Всяка хапка е по-добра от предходната.

бул. „Витоша“ 16
087 777 9008

Hamachi Ni

Ресторантите с морска храна в София, които избираме за наслада на ума и сетивата

През август небцето ни е на вълна морска храна и по тази причина разпускаме рибарските мрежи, за да уловим в тях всички вълнуващи вкусове, които морето ни предлага. Стигаме до Hamachi Ni –

мястото, където японските традиции срещат модерния поглед на съвремието и се превръщат в наслада за ума и сетивата.

Приключението, в което ни забъркват, е съставено от удон нудли, леко пикантен маринован хайвер от минтай, хайвер от сьомгова пъстърва, хрупкав уасаби грах и микро босилек за мъничко свежест. Непременно опитай това балансирано ястие при следващ порив за екзотичен морски вкус. Ще ни благодариш!

ул. „Георги С. Раковски“ 179
088 426 2244

Kuzina

Ресторантите с морска храна в София, които избираме за наслада на ума и сетивата

Ако има място, което напоследък чуваме все по-често, придружено от възторжени реакции, то това безспорно е новият модерен гръцки ресторант в сърцето на София – Kuzina.

С меню, което с авторски почерк показва най-доброто от морето и земята,

и атмосфера, която излъчва неподправена топлина и изтънченост, Kuzina е задължителна дестинация за всяко градско foodie. Сред съблазнителните ястия в менюто особено много изпъква гръцкото ястие гюветци, чиято интерпретация тук се приготвя с паста орзо и най-пресните и сочни морски дарове – скариди, калмари и миди. Kali Oreksi!

ул. Ангел Кънчев 36
087 905 5999

Mediterra Restaurant & Wine bar

Ресторантите с морска храна в София, които избираме за наслада на ума и сетивата

Всяко ястие в менюто на Mediterra е предназначено да те размечтае за целунатите от слънце брегове на Средиземно море, с вкусове, които са свежи и истински запомнящи се.

Сега, в разгара на лятото, е направо задължително да преживееш Chef’s menu, вдъхновено от автентичните италиански блюда.

В сезонното меню, сътворено от шеф Серафимов, нашите аплодисменти отиват за тартар от лаврак със салата от фенел, портокал и рукола. Дори да не си наоколо през лятото, в постоянното им меню също ще откриеш изкусителни предложения като калмари в пикантна марината или октопод по галисийски.

Grand Hotel Millennium Sofia, бул. „Витоша“ 89B
088 795 5525

Umami

Ресторантите с морска храна в София, които избираме за наслада на ума и сетивата

Те са стари познайници на градските чревоугодници, но всъщност Umami не спират да ни изненадват с нови гастрономически удоволствия,

които все повече ни влюбват в безкрайната кулинарна вселена на Япония.

Този път това е Никей менюто, съчетаващо прецизните техники на японската кухня с богатите вкусове на Перу и Латинска Америка. Разпространено под името Никей кухня, това сливане на вкусове се заражда от продължителен културен обмен, започнал с пристигането на японски имигранти в Перу в края на XIX век. Тези два изключително вълнуващи кулинарни свята опитваме в Umami.

бул. „Джеймс Баучер“, х-л „Маринела“
088 4804 040

Градски легенди

Ресторантите с морска храна в София, които избираме за наслада на ума и сетивата

Освен десетки съвършени месни ястия и легендарен брънч, тук има и още един специален кулинарен компонент, а именно пресният улов!

Рибното меню в „Градски легенди“ стои на същия пиедестал като месното. Два пъти седмично представител на екипа им пътува до Гърция, където пазарува прясна риба от борсата на пристанището, която след това пристига директно на витрината на ресторанта.
Ако на борсата няма прясна риба, значи няма да я видиш и в менюто им. Съветваме те да отплаваш до прохладната им градина и да се насладиш на този удивителен морски вкус. Чакаме те там!

ул. „Аксаков“ 14
087 925 5555

Go Guide Seaside Awards 2024 започна – гласувай за любимите ти места на Черноморието

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *