8 хотела за топли моменти в студените дни

Кои планински кътчета сгряха сърцата ни?

0 коментара Сподели:

Зимното слънце се спуска зад планинския хребет, за да отстъпи място на тихата нощ. Топли стаи, уютен интериор, искри и пукот в бумтяща камина.

Снежните спомени от изминалия ден се разтапят от удоволствието, което местата за настаняване ти предлагат.

Дали си дошъл в планината заради ските, разходките или чистия въздух, няма значение, тук сгряват и тяло, и душа.

Апарт Хотел Сирона

гр. Разлог
ул. „Бетоловото“ 156
089 997 2277

Ако търсиш планински приключения през цялата година, те изпращаме за заслужена почивка в подножието на планината, сред спиращите дъха панорамни гледки и само на 7 км от Банско. Апарт Хотел „Сирона“ е идеален както за любителите на зимните спортове и планинските приключения, така и за тези, които предпочитат релакс, масажи и СПА почивки. Бутиковият ресторант Gardens by Sirona ще се погрижи гастрономическото преживяване да завладее всички сетива, а уютните вечери около външното огнище в горската градина са едно от любимите ни кътчета… изобщо!

Hotel Rila Borovets

Хотел „Рила“, 2010 Боровец
0700 200 52

Напълно реновиран, комфортен и оборудван с всичко необходимо, хотел „Рила“ предоставя възможността за пълноценна активна почивка в сърцето на любимия Боровец. Буквално на метри от теб са снежнобелите писти, на които да се развихриш със ските или борда. За малчуганите тук ще се погрижат с анимация, в детския клуб или ски градината, а ресторантите на хотела предлагат голямо разнообразие за всеки вкус. СПА процедурите гарантират доброто състояние на душата и тялото, но не пропускай и разкошната гледка от Terrace Lounge, на която сме духом и в момента.

Katarino Spa Hotel

гр. Разлог
089 308 8983, 089 308 8984

created by dji camera

Комплекс „Катарино“ е един от първите модерни СПА хотели с условия за целогодишен туризъм в региона на Банско и Разлог. Тихата локация е в подножието на вечнозелените гори в Рила и Пирин, в непосредствена близост до ски пистите в Банско. Почивката там ще ти даде възможност да си близо до всички зимни съоръжения, но и да усетиш хармонията в модерния СПА & Уелнес център, който обещава блаженство за тялото и ума. Отличното обслужване, висококачествената натурална храна и питиетата допринасят за тази истински пълноценна почивка.

Hotel Lion

к.к. Боровец
075 033 000

Ако мечтаеш за снежнобелите писти на Боровец и боровите гори на Рила, на разположение е едно приказно местенце, което обещава да ти даде това, че и много повече. В хотел „Лион“ ще се погрижат за теб, добрата ти форма, отличното настроение и пълния релакс. В „Дзен СПА Център“ можеш да избираш от разнообразни масажи от най-екзотичните кътчета на света, както и от богата уелнес палитра. Снежните приключения са на една ръка разстояние, а вечер ресторантът, механата и лоби барът ще завършат с щипка разкош цялото ти планинско преживяване.

Хотел Морени

Витоша, местност Алеко
087 887 9888

„Морени“ е разположен на живописното било под Алеко, което моментално ти подарява една от най-красивите панорамни гледки от природен парк „Витоша“. Тук е подходящо както за хората, които искат да отпочинат сред природата, така и за тези, които обичат зимните спортове и планинския туризъм. Хотелът се намира в непосредствена близост до всичко необходимо за снежните ти спортни хобита – писти, влекове, лифтове, ски училища, а за любителите на нощното каране – напълно осветена писта. Ако си в София и искаш да разпуснеш в прегръдката на Витоша, запази си място в този планински рай още утре.

Samovilla

с. Говедарци, ул. „Искър“ 107
088 833 2622

В близост до Боровец и само на час път от София се намира райският комплекс „Самовила“, състоящ се от пет просторни дървени вили във финландски стил. Усещането за уют и хармония се носи във въздуха заедно с опияняващия аромат на бор, от който всяка къщичка е изработена. Мястото е подходящо за романтичен уикенд, спонтанна почивка или чисто и просто – за бягство в природата. Гарантираме ти, че гледката, която се разкрива към планината, е всичко, от което имаш нужда. Освен цялата тази прелест има и достатъчно разнообразие за любителите на зимните и летните спортове, разходки и планински преходи.

White Lavina Bansko

гр. Банско, ул. „Полежан“ 9
088 855 1414

Сгушен в Банско, хотел White Lavina се намира само на пет минути от началната станция на кабинковия лифт, което го прави перфектен избор за твоята пълноценна активна почивка. Стаите и апартаментите са уютни и слънчеви, като напълно допринасят за твоя комфорт, а изисканият ресторант и лоби барът те очакват с интересни коктейли и питателна кухня. Тук ще дишаш чистия планински въздух, докато опитваш от различните спортни активности и приключения, които организират и на място. След това може заслужено да се отдадеш на масаж и СПА процедури. Какво по-хубаво?

Спа Ризорт Св. Иван Рилски

Банско, ул. „Шинова ела“ 18
088 976 0663

СПА Ризорт „Св. Иван Рилски“ е планинското бижу, сгушено в прегръдките на Рила и Пирин, което те посреща в уютна и стилна атмосфера и просторни стаи с невероятни природни гледки. Хотелът е реновиран през 2021 и предлага целогодишно настаняване на All-Inclusive или Half board.

Забележителният СПА център Harmony разполага с отопляеми вътрешен и външен басейн, джакузи, панорамна сауна и парна баня.

За да е пълно удоволствието, на твое разположение са още солна сауна, билкова сауна, ароматна парна баня, лакониум с легла от горещи камъни, зона за релакс с камина, както и много авторски процедури. Храната в ресторанта е същинско гастрономическо приключение и включва впечатляващ шоу кукинг, както и бюфет с различни кулинарни специалитети от българската и интернационалната кухня. Хотелът разполага и с детски кът, където децата да се забавляват, докато ти разпускаш в лоби бара с питие в ръка. Ще се влюбиш в усещането, което ти дава цялата тази прелест.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *