МОДЕРНИТЕ ГРАДСКИ ОАЗИСИ

Къде да разпуснеш на въздух в града?

0 коментара Сподели:

Имаш нужда да разпуснеш след работа на приятно и спокойно градско място с хубава гледка? Вдъхновени от последната кампания на Strongbow, се впускаме в търсене на истинските градски оазиси в най-динамичните и оживени места в града.

ВДЛЪБНАТАТА ПОЛЯНА В ГРАДИНКАТА КРИСТАЛ, СОФИЯ

Градинката на Кристал е място за среща на открито на изключително разнородна аудитория – можеш да срещнеш абсолютно всеки по всяко време на денонощието. Този градски оазис е разположен в идеалното каре между Военния клуб и Чешкия център, а вдлъбната поляна зад паметника на Стефан Стамболов е идеалното място за разпускане на няколко пейки или директно върху тревата веднага след края на работния ден.

ПАНОРАМНАТА ТЕРАСА НА ASTRAL BUSINESS CENTER, СОФИЯ

Най-добрият rooftop с тревичка в града, който ти позволява да наблюдаваш излитащите и кацащи самолети от Летище София на фона на великолепен залез. Тази панорамна тераса е идеална и за големи партита и предизвиква размисли дали не трябва да работим именно за тази фирма.

ПАРКЪТ НА ВОЕННАТА АКАДЕМИЯ “Г. С. РАКОВСКИ”, СОФИЯ

Макар и да е разположен леко встрани от идеалния център на града, този парк е идеален за откъсване от градската шумотевица, а и все пак военните са наоколо, ако стане нещо. Не се учудвайте, ако попаднете на някое от ежегодните представления на Софийската опера и балет, и внимавайте за работното време.

SWIMMING POOL, СОФИЯ

Изключителен апартамент на последен етаж в аристократична сграда е преустроен в галерия за изкуство – удивителната гледка към всички централни забележителности наоколо е магнит за всеки Instagram. Успехът на Swimming Pool е отлично доказателство за това, че на града му липсват повече високи места с хубава гледка, където да се събереш с приятели преди първото питие за вечерта. Единственият недостатък на Swimming Pool е, че работи само по време на планираните експозиции. (снимка: Виктор Стоянов)

БОТАНИЧЕСКАТА ГРАДИНА, СОФИЯ

Университетската ботаническа градина е градски оазис в буквален смисъл, който работи всеки ден и може да разшири познанията ни за растителното царство и да ни учи как да опазваме редките и застрашени растителни видове. Кой казва, че не можем да съчетаем полезното с приятното?

БРАТСКАТА МОГИЛА В БОРИСОВАТА ГРАДИНА, СОФИЯ

Борисовата градина е страхотен парк със забележителни места, но само Братската могила ти предоставя убийствена гледка към езерото с лилиите, плюс достатъчно равна повърхност за малко скейтборд трикове, на когото му се занимава. Братската могила се намира в непосредствена близост и до Маймунарника, добра опция за продължение на вечерта отново на открито.

ПАРКЪТ ЗАД МУЗЕЯ „ЗЕМЯТА И ХОРАТА“, СОФИЯ

Кучешката градинка, паркът зад „Земята и хората“ – само две от имената на един от най-приятните и сравнително спокойни градски оазиси с добре поддържано парково пространство и алеи и бърз достъп от почти всяка точка на София заради спирките на метро, трамвай и автобуси в непосредствена близост. Излегнете се спокойно на дузината възвишения с късо поддържана трева, разходете своето куче или си направете пикник или леко диджейско парти с многобройна компания.

КАПАНА, ПЛОВДИВ

Едва ли има по-бързо развиващ се квартал от Капана – дом на много нови барове, галерии, работилници, One Design Week, поп-ъп барове и много скрити местенца, на които можем да се наслаждаваме без страх от съседи. Покривите на старите сгради в Капана осигуряват много артистично настроение и панорамна гледка към забележителностите на града.

ПОКРИВЪТ НА ФЕСТИВАЛНИЯ КОМПЛЕКС И МОРСКАТА ГРАДИНА, ВАРНА

Морската градина е живото доказателство, че морето винаги придава различни измерения на атмосферата във всяка градска среда. Фестивалният комплекс е точно на входа на Морската градина, малко над главната улица във Варна – гаранция за зашеметящ залез и още по-зашеметяващо продължение на вечерта.

Напомняме, че Strongbow има три ексклузивни локации с прекрасни гледки в София, Пловдив и Варна и ти може да спечелиш перфектната вечер за теб и твоите приятели, ако снимаш подобни места като тези от последните ни странички и ги споделиш в Instagram с #StrongbowMap и локация или във Facebook като споделиш снимка под някой от постовете на страницата им. Повече информация за играта има на strongbowmap.bg, както и във Facebook страницата на бранда.

И едно видео за вдъхновение, ако търсиш таен градски оазис.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *