УМИРАЙ ЛЕСНО

Като пресичаш, където ти хрумне, и смяташ, че сроковете на годност са за балъците консуматори, не се доближаваш до героизма на Брус Уилис. Просто казваме...

0 коментара Сподели:

Животът е сложно нещо. Също както физиката, пъзелите, новите технологии и женската логика. Изглежда обаче има няколко групи хора, които са го разгадали до съвършенство и са готови да му кажат „довиждане” по впечатляващо небрежен и нелеп начин. Със сигурност сте виждали техни представители, затова няма да ви ги представяме – само ще ви напомним за тяхното колоритно съществуване.

ПЕШЕХОДЦИТЕ
Всички сме от тия! Дори най-заклетите фенове на бензина понякога претичват до кварталното магазинче за бира, така че на никого няма да му се размине.Част от нас обаче имат малко по-различно отношение към тази си роля и я приемат по-скоро като предизвикателство. За тях тя е нещо средно между маратон, драматична пиеса и руска рулетка. Именно тези представители на човешкия род са причината пешеходците да получат място в настоящата класация. Ще ги наречем суперпешеходци.

Досущ като героите на Marvel (каквито те са по душа), суперпешеходците са безумно смели. Техен отличителен белег са крилете, които са невидими за невъоръжено око, но със сигурност съществуват. Благодарение на тях участниците в тази група успяват да прелитат над подлези, дори в най-натоварените пътни участъци и часови зони.

Облечени са небрежно, което ги прави трудно разпознаваеми в градски условия. Дрехите им са в топли, земни цветове, така че шансът да ги видите, когато тръгват да пресичат оживен булевард, изскачайки от някой храст, да бъде сведем до минимум.

Част от тях са оборудвани с „аксесоар” под формата на бастун, патерица или бебешка количка. Макар че на пръв поглед изглеждат безобидни и трудно подвижни, внимавайте! Тези на вид беззащитни граждани всъщност са готови да се пъхнат под гумите на колата ви във всеки миг, без да жалят сили, нерви и крайници.

ВСЕЯДНИТЕ
В тази група влизат любителите на всевъзможни хранителни режими, в това число (но не само!) вегетарианци, вегани и слънцеяди. Защото не храната е определящият фактор, а… нейният срок на годност.  Всеядните са обединени от идеята, че датата, изписана в полето „годен до”, е част от глобален заговор, който цели да подпомогне пазара на бързооборотните стоки, като кара потребителите да изхвърлят иначе годна за консумация храна. На тях обаче тези не им минават. На кое да вярват – на подозрителни цифри и кодове или на собствените си вкусови рецептори и зрение? С две думи: ако изглежда добре и не мирише лошо, значи става за ядене. Това всеки всеяден го знае и може да ви го докаже лично, както го е правил стотици пъти, десетки от които не са завършвали с настаняване в болнично заведение.

Ако се чудите дали познавате всеяден, най-добре се обърнете към баба си. Ако не тя, то поне три от нейните приятелки са част от „клана”, наречен „Срамотаедасехвърля”. В случай че ви се удаде възможност, надникнете в кухненските им чекмеджета – там се крие една необятна вселена от ретро вафли, дъвки и бонбони, която ще ви върне право в детството.                                                                                                             

ЕСТЕТИТЕ
Естетите са най-малко колоритните образи в тази класация. Всъщност през лятото те са почти незабележими. В седмиците преди Коледа обаче чудото се случва! От мили момичета, които цяла година успешно са се сливали с тълпата, те се превръщат в неукротими феи на декорацията, готови да жертват име, род и чест в името на празничната украса. Изобщо не се надявайте да ги намерите на обичайните им местонахождения – търсете ги по покриви, тераси и стълбове, въоръжени до зъби с нисковолтажни устройства.

Макар в останалата част от годината да са плашливи и внимателни, в дните преди Рождество естетите губят всяко чувство за самосъхранение. Всяка окачена гирлянда е победа, всяка неработеща крушка – поражение. В името на победата те са готови на всичко. А „всичко” включва лек токов удар, загуба на сетивност в крайниците, повърхностни порезни рани и изгаряния първа степен.

ПИЯНИТЕ ШОФЬОРИ
Ако наредим класацията по признак „глупост”, тези заемат челното място без никакво колебание. Първенци са също в категориите Безотговорност, Скудоумие, Садизъм, Мазохизъм и още няколко престижни области.

Докато останалите участници в класацията са насочили усилията си към своята собствена кончина, тези тук са глобално зло. Затова подходът към тях трябва да бъде доста по-различен и отношение в духа на „Щом искат, нека си трошат главите”, е тотално неприложимо.

По-скоро трябва да бъде нещо от сорта на „Вземете им ключовете, потрошете им колите и се обадете на майките им да дойдат да ги вземат с такси”.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *